Stadswandeling in Den Oever

Den Oever is het op één na grootste dorp van het voormalige eiland Wieringen. Wieringen ligt in de kop van Noord-Holland en is een ideale plek voor wandelaars en fietsers. Vogels, rust, ruimte en adembenemende vergezichten; dát is wat u hier treft.

Wandelroutes in Den Oever

De twee bekendste wandelroutes zijn het grote (23 kilometer) en het kleine (16 kilometer) rondje; deze beginnen beiden in Den Oever. Elke zaterdagochtend wordt er in Den Oever een vismarkt georganiseerd. Deze zogenoemde ZeeVerse Vismarkt is en goede plek om uw wandeltocht te starten. Maar ook de korenmolen genaamd De Hoop is een must see; de in 1672 gebouwde molen is één van de twee molens die de Wieringen Molens Vereniging beheert. En wat dacht u van de vuurtoren van Den Oever? Dit pareltje staat aan de kust en representeert de tijd dat Den Oever nog op een eiland lag. De rode toren is in 1884 gebouwd.

Plaatsnaam Den Oever

Den Oever heeft haar naam te danken aan haar ligging. Toen de Waddenzee ontstond, lag Den Oever voor een deel aan open water. Aan ‘de oever’. Pas in de loop van de 15e eeuw verschoof deze oever langzaam en dat resulteerde in een aantal kleine kernen, waarvan Den Oever er één was. Vandaag de dag is het een prachtig, karakteristiek dorp waar u de mooiste wandelingen maakt.

Algemeen

Uitvoeringslocatie
Aan wal