Stadswandeling in Kampen

Hanze stadswandeling

Kampen kent een echte Hanze Stadswandeling! Deze is in twee richtingen te lopen, maar begint in beide varianten op het NS Station van Kampen. De wandelroute is circa vijf kilometer lang en wordt doorgaans binnen 1,5 tot 2 uur gelopen. Van de eeuwenoude stadsbrug en de voormalige synagoge tot de 15e-eeuwse St. Annakapel en de alom bekende Nieuwe Toren; u komt overal langs. Voor de route kunt u terecht bij lokale boekhandels en Tourist info Kampen, maar ze hebben ook twee mooie routes die u kunt downloaden:

Of u haalt een papieren exemplaar van de routes bij de Tourist info in de Stadskazerne.

Meer wandelroutes door Kampen

Er zijn meerdere wandelroutes te lopen, maar ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze brengen u stuk voor stuk langs de meest bijzondere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Stedelijk Museum waar u een mooie kunstcollectie kunt bewonderen. Of stap de authentieke sigarenfabriek ‘De Olifant’ eens binnen; hier worden de sigaren tot op de dag van vandaag nog met 19e-eeuwse machines vervaardigd. En dat is typisch iets voor Kampen, want rond 1880 was bijna de helft van de Kamper bevolking werkzaam in de tabaksindustrie!

Gedschiedenis Kampen

In vrijwel elk gebouw, op elk plein en in elk parkje waar u komt, ziet u de geschiedenis van het authentieke Kampen terug.En dat is er zeker eentje om over naar huis te schrijven! Tussen de 13e en 16e eeuw ontwikkelde Kampen zich namelijk tot een van de machtigste Hanzesteden! Al met al een unieke stad die u uitstekend te voet kunt verkennen.

Algemeen

Uitvoeringslocatie
Aan wal