Terug naar resultaten

Wandeling over het eiland Terschelling

Terschelling staat bekend om haar unieke sfeer, het prachtige landschap en de vele uitgestrekte stranden. Toeristen uit binnen- en buitenland komen hier graag. Tijdens een wandeling over dit bijzondere eiland komt u de leukste bezienswaardigheden en activiteiten tegen.

Neem bijvoorbeeld zéker een kijkje bij de vuurtoren de Brandaris; dit is de oudste vuurtoren van heel Nederland. De eerste Brandaristoren werd in 1323 gebouwd om de nauwe opening tussen Vlieland en Terschelling aan te geven voor de schepen die via de Zuiderzee naar Amsterdam voeren. De huidige Brandaristoren stamt uit 1594, nadat de eerste variant in de zee stortte.

Stiekem is een wandeling over Terschelling alleen al vanwege de prachtige natuur een aanrader. De helft van het eiland is tenslotte natuurgebied! Bossen, stranden, duinvalleien, kwelders, heide, polders… Geen van de andere Waddeneilanden is zo gevarieerd als Terschelling. Dat maakt het eiland voor de liefhebbers dan ook een favoriet wandelgebied!

Tip: hoe langer u de weg (of dijk) langs het wad naar het oosten volgt, hoe minder dorpjes u tegenkomt en hoe leger het eiland wordt. Uiteindelijk komt u terecht bij De Boschplaat; een natuurreservaat van 10 bij 5 kilometer dan sinds 1910 in beheer is bij Staatsbosbeheer.

Kortom: genoeg te zien, doen en beleven op Terschelling. Een ideaal wandelgebied!

Algemeen

Uitvoeringslocatie
Aan wal