Terug naar resultaten

Dagtocht Stedemaeght Urk (individueel)

Dagtocht Urk (individueel)

Ervaar een dag vol avontuur en ontspanning tijdens een individuele vaartocht naar Urk. Stap aan boord van de prachtige Stedemaeght en geniet van een heerlijke zeiltocht over het IJsselmeer, compleet met een smakelijk lunchbuffet. Eenmaal aangekomen in Urk, kunt u een ontspannen rondwandeling maken door de sfeervolle Ginkies in het oude stadscentrum. Deze dagtocht biedt de perfecte combinatie van uitwaaien, zeilen en genieten.

De individuele vaartocht naar Urk in het kort

 • Een afwisselend meevaararrangement over het IJsselmeer
 • Een bezoek aan de het voormalige eiland Urk.
 • Zeilen, genieten en dwalen door de Ginlies op Urk.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht naar Urk

Terwijl u over het IJsselmeer naar Urk zeilt serveren wij op de heenweg een lunchbuffet. Vanaf het schip heeft u uitzicht over het prachtige IJsselmeer. Liefhebbers van een beetje actie, kunnen actief meehelpen bij het hijsen van de zeilen en achter het roer staan bij de kapitein. De schipper laat u graag zien hoe u het schip op koers houdt naar Urk.

Wat valt er te ontdekken op Urk

Eenmaal aangekomen in de haven van Urk heeft u ruim de tijd om deze unieke vissersplaats te ontdekken. Maak een wandeling door de oude Ginkies (steegjes) en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van dit voormalige eiland. Bewonder de visserskotters in de haven en sta even stil bij het monument ter nagedachtenis aan de omgekomen zeevaarders.

Wat is de duur van de dagtocht naar Urk

De dagtocht naar Urk duurt ongeveer 8 uur en is inclusief een rondwandeling door het schilderachtige dorp.

Het programma bij vertrek uit Lelystad Bataviahaven

 • 09:30 uur Ontvangst met koffie of thee op de "Stedemaeght" in de Bataviahaven van Lelystad
 • 10:00 uur Trossen los, het schip vaart naar de Houtribsluizen, eenmaal door de sluis worden de zeilen gehesen en vaart u richting Urk
 • 12.00 uur Tijdens de vaartocht naar Urk serveren wij u een lunchbuffet
 • 13.00 uur Het schip meert af in Urk en u heeft ruim een uur om dit historische stadje te verkennen.
 • 14.00 uur Na de rondwandeling komt u weer terug in de haven en zeilt het schip terug naar Lelystad. Onderweg kunt genieten van de ontspannen sfeer onder het genot van een snack of een drankje.
 • 18.00 uur Aankomst in de Bataviahaven in Lelystad

* Deze tijden zijn een indicatie. Tijdens de vaartocht proberen we zoveel mogelijk te zeilen, maar zijn we wel afhankelijk van de windrichting en –sterkte.

Opstaphaven
Lelystad Bataviahaven

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
1

Parkeren in Lelystad

Op de parkeerterreinen bij Batavia Stad. Kosten € 3,00 euro voor de hele dag. Het is ongeveer tien minuten lopen naar de vertreksteiger in de Batavia haven.

In de VOC garage. Kosten € 10 euro (dagkaart). Het is ongeveer 5 minuten lopen naar de vertreksteiger in de Batavia haven.

Prijs is inclusief

 • Vaartocht op een traditioneel zeilschip met sprofessionele crew
 • Ontvangst met koffie / thee en iets lekkers
 • Lunchbuffet

Exclusief extra drankjes​.

Het kan zijn dat de geplande vaartocht niet doorgaat, omdat er slecht weer wordt voorspeld of onvoldoende deelnemers zijn. U hoort dit tot max. twee dagen voor de geplande vaartocht.

Indien de vaartocht niet doorgaat krijgt u de gelegenheid deze kosteloos om te boeken naar een andere datum.