waddencentrum- zeeaquarium de noordwester

Van alles te zien

Er is van alles te bekijken en te beleven in dit waddencentrum; een skelet van een aangespoelde potvis, een zee aquarium waar je roggen en kleine haaitjes kunt aaien, een expositie van Staatbosbeheer. Er is een Jutterszolder, waar vele juttersvondsten terug te vinden zijn. Op de Wrakkenzolder ziet u hoeveel scheepswrakken er rondom Vlieland in de Noordzee liggen. Er is een wisselende expositie en een filmzaal.

In het Kabouterbos staat het eilandleven van de kabouters centraal gedurende de vier jaargetijden. Of bekijk de steeds groter wordende zandverzameling, duizenden verschillende soorten zand van over de hele wereld wordt hier tentoongesteld.

Van alles te doen

Dat is nog niet alles. De Noordwester organiseert ook tal van excursies, waardoor u het eiland nog beter leert kennen en uw verblijf onvergetelijk wordt. Zo kunt onder ander met de vee verzorger van Staatsbosbosbeheer mee op pad in het begrazingsgebied met Schotse Hooglanders en Saay schapen.

Of sta vroeg op en ga met een gids bij zonsopkomst het wad op. Na deze geweldige wandeling door dit unieke gebied wacht een heerlijk ontbijtje op de Waddendijk, zodat u nog even kunt blijven genieten van een prachtige ochtend.

Of loop langs de highlights uit de Tv-serie over Dokter Deen.
Dit is slechts een greep uit het grote aanbod van excursies van De Noordwester. Bezoek het centrum en laat u inspireren.