Bezienswaardigheden in Harderwijk

  • Een uitstekende service voor vertrek en een zeer vriendelijke en ontspannen team van NAUPAR aan boord.

    Anoniem

Stadsmuseum Harderwijk

Het museum ligt midden in de stad Harderwijk en is daardoor goed bereikbaar. Op de begane grond van het museum, dat vrij toegankelijk is, bevindt zich het cultuurcafé en de museumwinkel. Daar kun je een leuk souvenir kopen, want er is een breed scala aan boeken, ontwerpen en geschenken. In het Cultuurcafé kunt u uw reis afsluiten met een kopje koffie en bij mooi weer kunt u zich op de binnenplaats op uw gemak stellen. 

Geschiedenis 

Het gebouw van het museum bestaat uit minstens drie historische gebouwen. Sommige ervan dateren waarschijnlijk uit de Middeleeuwen. In 1950 werd het hoofdgebouw verkocht aan de stad Harderwijk en werd besloten er een museum van te maken. In 1952 werd het museum geopend en 14 jaar later kocht de gemeente een ander deel van de vleugel, dat aan het museum werd toegevoegd. Het achterste deel werd in 1977 gekocht door de gemeente Harderwijk en in 2014 werd het gebouw volledig gerenoveerd en werd het één geheel. 

Over het Stadsmuseum Harderwijk

Op de bovenverdieping bevindt zich het museumgedeelte, waarvoor een vergoeding wordt gevraagd. Daar vind je alles wat je moet weten over kleding, archeologie, de geschiedenis van de stad, de Zuiderzeevisserij en andere interessante onderwerpen. Daarnaast zijn er tijdelijke tentoonstellingen over kunst, geschiedenis of een actueel thema.