Actief meezeilen tijdens de vaartochten: go or no go?

We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om actief mee te zeilen tijdens de vaartochten. Het antwoord is simpel: ja, natuurlijk kan dat! Sterker nog: de bemanning vindt "extra handjes" alleen maar fijn. Zo komt u niet alleen terug met een gave ervaring, maar óók met veel nieuwe kennis!

Volop actie

Zeilen vergt best wat werk; zo"n groot schip vooruit bewegen is nou eenmaal niet zo 1, 2, 3 gepiept. Er komt heel wat bij kijken! Voor de schipper en zijn/haar bemanning is het dan ook heel fijn wanneer gasten de mouwen opstropen en een handje helpen. Zeilen hijsen, de koers bepalen en achter het roer staan; het hoort er allemaal bij. Ook het dek moet zo nu en dan gezwabberd worden en wat dacht u van het in de gaten houden van het kompas? Er is volop actie aan boord!

Leer van de bemanning

Wanneer u ervoor kiest om tijdens de vaartocht actief mee te zeilen, staat één ding vast: u komt terug met bakken vol kennis, ervaring en weetjes! De bemanning legt u namelijk maar wat graag de fijne kneepjes van het vak uit. Zo tovert u uw vaartocht eenvoudig om in een informatief uitje.

Genoeg tijd voor ontspanning

Tijdens de dag-, weekend- en weektochten van NAUPAR is er natuurlijk ook genoeg tijd voor ontspanning. Nadat de route uitgestippeld is, de zeilen gehesen zijn en het schip meermaals overstag is gegaan, kunt u een comfortabel plekje aan dek opzoeken. Geniet van de mooie en steeds wisselende uitzichten om u heen!

Ook zin in een actieve vaartocht? Neem contact met ons op!