Ameland opnieuw bekroond met Blauwe Vlag

Onlangs zijn de drie badstranden van Ameland (Hollum, Nes en Buren) voor de 30e keer bekroond met de Blauwe Vlag; een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3.500 stranden en jachthavens, in ruim 30 landen verspreid over heel de wereld*. Net als de vorige jaren is Ameland het enige Waddeneiland dat de blauwe vlaggen mag hijsen, een unieke prestatie! Ook NAUPAR vaart regelmatig met groepen naar dit mooie eiland in de Waddenzee.

 

Internationale milieuonderscheiding

De Blauwe Vlag wordt ieder jaar toegekend aan verschillende stranden en jachthavens die aan kunnen tonen dat ze schoon én veilig zijn. Om de internationale milieuonderscheiding te ontvangen, moet men van tevoren wel meedoen aan een speciale campagne. Ameland heeft deze campagne inmiddels al 30 keer succesvol doorlopen, met een 30e Blauwe Vlag als gevolg.

 

Schoon en veilig water

De Blauwe Vlag is een initiatief van Fee (Foundation for Environmental Education). Door middel van het uitreiken van de Blauwe Vlag wil de organisatie iedereen continu bewust maken van en blijven betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water. Maar ook het hebben van mooie natuur en een gezond milieu zijn aandachtspunten. Om de blauwe vlaggen langs het strand te mogen hijsen, moeten de stranden aan diverse criteria voldoen, deze leest u op de website van de Blauwe Vlag.

Nu wel heel nieuwsgierig geworden naar de schone en veilige stranden van Ameland? Indien gewenst kunt u hier met NAUPAR naar toe varen! Neem contact op met de medewerkers.

* bron: https://www.blauwevlag.nl/overblauwevlag