Amsterdam Light Festival 2014: nog twee nachtjes slapen!

Over twee nachtjes is het eindelijk zover; de start van het Amsterdam Light Festival! Vanaf donderdag 27 november 2014 wordt onze hoofdstad gedurende 54 dagen compleet verlicht. Tijdens dit internationale lichtfestival laten kunstenaars afkomstig uit alle hoeken van de wereld diverse sculpturen, projecties en installaties zien. En u kunt dit mee maken vanaf de Amsterdamse grachten!

Amsterdam Light Festival

Over slechts twee nachtjes gaat het culturele festival in Amsterdam van start. Tot en met half januari kan zowel jong als oud zich hier goed vermaken. Naast de vele verlichte kunstwerken, hebben ook diverse musea leuke activiteiten georganiseerd.

Kunstwerken

Omdat het Amsterdam Light Festival nog maar twee nachten van ons verwijderd is, zijn de kunstenaars druk bezig met het afronden van de verschillende lichtsculpturen. Enkele voorbeelden: House of Cards – een kunstwerk bestaande uit 125 lichtboxen in de vorm van speelkaarten die beurtelings kunnen oplichten in een voorgeprogrammeerde choreografie – en Floating Bridge, een eerbetoon aan de vele bruggen in Amsterdam.

Grachten

Huur een luxe sloep, comfortabele salonboot of traditioneel zeilschip en combineer uw vaartocht met een mooie wandeling door het Amsterdam Light Festival en een aansluitende borrel, diner of zelfs overnachting aan boord van één van onze schepen. Een ervaring om nooit te vergeten!