Stap aan boord tijdens Bataviahavendagen

Deze zomer, in het weekend van 23 en 24 juni 2012, worden de Bataviahavendagen georganiseerd. Tijdens dit evenement is er voor de bezoekers zoals elk jaar de Nationale Sloepenshow. "Men is dit van ons gewend,” aldus Sjors Westdorp, directeur van de Bataviahaven. "Maar wij bieden meer.” Naast deze sloepenshow wordt er tijdens dit weekend voor breed vertier gezorgd. Zo zijn er onder andere de Drakenbootraces en een maritieme markt, en vindt er voor het eerst een bijzondere bijeenkomst voor een ander, minder nautisch, vervoermiddel plaats.

Historie en geschiedenis

Naast de schepen is er tijdens de Bataviahavendagen nog een ander vervoermiddel dat de aandacht verdient. De Nationale Oldtimerdag verhuist, na 27 jaar, naar een nieuwe locatie, het Bataviagebied. Organisator William van der Meulen zegt over deze nieuwe plek: "Het geeft ons op zondag 17 juni, de ruimte om de grote schare aan prachtige automobielen tentoon te stellen in een unieke omgeving.” Op deze manier komt de historie van Flevoland perfect samen met de rijke geschiedenis uit de autobranche van de Nationale Oldtimerdag.

Stap aan boord van een groots schip

NAUPAR draagt tijdens deze havendagen graag haar steentje bij. De rederijenorganisatie doet dit door een Opstapdag te organiseren. Dit houdt in dat iedereen die het leuk vindt, voor een twee uur durende vaartocht aan boord mag stappen. Zo kunnen bezoekers van de Bataviahavendagen ervaren hoe het is om zelf mee te varen op een traditioneel zeilschip.