Bekijk onze video en ontdek één van de mogelijkheden: droogvallen!

De meest unieke ervaring op de Waddenzee is het droogvallen op de bodem; gooi het anker uit, wacht tot het water weg is en wandel over de bodem van de zee. In deze timelapse kun je in 20 seconden zien hoe een zeilschip droogvalt op de bodem van de zee. Hoe bijzonder is dat?

Proef de sfeer van het droogvallen

Wilt u ook zien hoe droogvallen met een schip eraan toe gaat? NAUPAR heeft een versnelde video opgenomen. "Dankzij deze video ziet men in 20 seconden wat er in "real life" in 12 uur allemaal gebeurt tijdens een droogvalsessie op het Wad”, aldus Pouwel Slurink.

Bekijk de timelapse:

Droogvallen: wat is het?

Droogvallen is het stilleggen van een schip bij eb op een zandbank in het water. Voor veel gasten is dit een absoluut hoogtepunt; wanneer het water is weggelopen kan men namelijk over de bodem van de zee wandelen. Een bijzondere ervaring! "Het laten droogvallen van een schip doen we meerdere keren per seizoen, vertelt Pouwel Slurink. "Men moet immers een uur of zes op eb en vloed wachten.”

Droogvallen met NAUPAR

Alleen de schepen met een platte bodem kunnen droogvallen op de Waddenzee. "Het is daarom belangrijk dat geïnteresseerden hun wensen al voor het boeken van een schip aan ons doorgeven”, vertelt Pouwel Slurink. "Los van het zeilschip hebben ook de weersomstandigheden en de stroming van het water invloed op het wel of niet kunnen droogvallen.”

Wilt u ook een keer droogvallen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden.