Duitse kerkgroep: "We genieten volop"

De Duitse kerkgroep is inmiddels alweer twee dagen onderweg en ze hebben het ontzettend naar hun zin tijdens deze unieke vaartocht over het IJsselmeer. Het schitterende uitzicht over de Nederlandse wateren in combinatie met de informatieve (groeps)lessen en kerkbezoeken maken van deze vaartocht een onvergetelijke ervaring.

Waar zijn ze nu?

De vloot – bestaande uit 23 authentieke zeilschepen met in totaal 630 enthousiaste jongeren aan boord – bevindt zich op dit moment in Enkhuizen. Hier brengt de groep morgenochtend een bezoek aan de historische Westerkerk en zal daar vervolgens een kerkdienst bijwonen. Dit prachtige bouwwerk behoort tot de 100 mooiste rijksmonumenten van Nederland en dient tegenwoordig als cultureel en maatschappelijk centrum. Dus zeker een bezoekje waard!

Een ervaring om nooit te vergeten

Voor de jongeren aan boord van de schepen is dit een ervaring om nooit te vergeten. Zeilen, lachen en genieten van het weer; het lijkt wel vakantie. Toch moet er ook nog worden gewerkt: tijdens deze week volgen de jongeren verschillende lessen aan boord van het schip en zullen de groepen samenwerken, waardoor ze elkaar beter leren kennen en het teamgevoel wordt versterkt. "School" was nog nooit zo leuk!