Dweilorkest viert tienjarig jubileum op schip van NAUPAR

Blog Dweilorkest viert tienjarig jubileum op schip van NAUPAR

Het Helmondse dweilorkest Navenant vierde haar tienjarige jubileum in stijl, op de topzeilschoener Grietje. Het hele orkest scheepte in de haven van Enkhuizen vrolijk in. Zonder hun instrumenten, dat wel: ‘we kwamen met de trein, dus al onze instrumenten meenemen was wat te veel van het goede, maar we hadden wel een keyboard mee. Konden we toch nog muziek maken!’ Want een weekendje weg of niet, bij een dweilorkest hoort toch muziek.

Van Enkhuizen naar Hoorn zeilen

Vanuit Enkhuizen zette het schip koers richting Hoorn. De orkestleden waren nog fris en fruitig, dus die hielpen graag met het hijsen van de zeilen. Een van de musici stond aan het roer, en zo ging het hele gezelschap op weg. Eerst nog een beetje terughoudend, want eigenlijk waren ze bang om zeeziek te worden. Niemand van het gezelschap had zeilervaring, dus niemand wist ook zeker of hun maag de deinende golven konden trotseren. Maar hun zorgen waren gelukkig voor niets: het voormalige tankschip Grietje lag stabiel op het water, de wind was niet té onstuimig en niemand belandde groen en geel over de reling.
 
Eenmaal aangekomen in Hoorn hadden ze tijd genoeg om het pittoreske stadje te verkennen en een gezellig kroegje op te zoeken. Het weer zat mee en de leden van het orkest genoten volop:’ Het was zó gezellig! We vonden het ook heel erg leuk om ons jubileum op een schip te vieren. Gezellig alleen met ons eigen gezelschap bij elkaar en alle tijd om bij te praten en te genieten. De schipper was erg vriendelijk en zorgde er ook zeker voor dat de sfeer er goed in zat.’

Live muziek in de haven van Hoorn

Toen de Helmonders uit de kroeg weer terug op het schip kwamen, was het tijd voor muziek. Het keyboard werd tevoorschijn gehaald en op het dek begonnen ze uit volle borst te zingen. Voor de andere schepen die naast hen aangemeerd lagen, was deze onverwachte live muziek reuze gezellig en al snel zongen de aanwezigen op de andere schepen enthousiast mee!
 
De volgende dag voer de Grietje over het IJsselmeer weer terug naar Enkhuizen. Dit keer hadden de orkestleden minder zin om fanatiek aan de slag te gaan en hebben ze vooral genoten: van het zonnetje, de wind, het uitzicht en van elkaars gezelschap. En nu, bijna een maand na dato, kijken ze nog steeds vol enthousiaste verhalen terug op dit geslaagde weekend. Gelukkig hebben ze de foto’s nog.

Ook een schip huren?

Heeft u ook een jubileum, feestje of speciale gelegenheid te vieren? Of bent u op zoek naar een bijzondere locatie voor uw studiereis, schoolkamp, bedrijfsuitje of relatiedag? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met onze collega’s. Zij vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden.