Groots onthaal in Bataviahaven!

Na een lange reis ben ik eindelijk weer in Nederland aangekomen! Pakjesboot 12 had ik dit jaar omgewisseld voor de Stedemaeght; dit schip is iets comfortabeler en beter bestand tegen de harde wind. Aan boord van de Stedemaeght voeren we zaterdagochtend eindelijk Lelystad in!

Sinterklaasliedjes zingen

Mijn pieten en ik hadden natuurlijk al een lange reis achter de rug en zin in een feestje. Dus Trommelpiet heeft het Pieter dweilorkest bij elkaar geroepen, zodat we onderweg alvast wat leuke liedjes konden zingen. Na een jaar weg te zijn geweest, moesten de keeltjes wel een beetje gesmeerd worden!

Warm welkom in Lelystad!

Uiteindelijk kwam rond 11.00 uur de Bataviahaven in zicht, waar vele kinderen en hun ouders ons toezongen; wat een hartverwarmend welkom! Ook de burgermeester van Lelystad, Margreet Horselenberg, stond ons op te wachten om ons welkom te heten in Lelystad. Na een vriendelijk gesprekje met deze aardige dame, was het natuurlijk tijd om iedereen die speciaal voor ons naar de haven was gekomen te begroeten en deelden de pieten wat lekkers uit.

Meer feest tijdens bezoek Stadscentrum en Kindermiddag!

Natuurlijk wilden we meteen zoveel mogelijk kinderen gedag zeggen, dus hebben we na onze aankomst het Stadscentrum van Lelystad een bezoek gebracht. Daarna was er ter ere van onze komst een Kindermiddag georganiseerd op Scholengemeenschap de Arcus. Wat een gezellig feest met heel veel lieve kinderen! Na onze eerste dag in Nederland waren de pieten en ik wel een beetje moe. We zijn we dan ook maar vroeg gaan slapen. Want aankomende weken gaan we natuurlijk nog veel meer kinderen bezoeken!

Bekijk hier de foto's die Fotopiet gemaakt heeft tijdens onze intocht in Lelystad!