Grote groep uit Stade weer het water op met NAUPAR

Deze week vaart de grote jeugdgroep uit Stade weer op een aantal schepen van NAUPAR voor een mooie tocht over het water. Meerdere keren per jaar organiseert de Evangelische Gesamtverband een zeiltocht voor haar jeugd en ook dit najaar doet een gedeelte van de groep een aantal havens rondom het IJsselmeer aan.

Eigen vloot

De Evangelische Gesamtverband gaat regelmatig het water op. Zo is zij dit jaar al meerdere malen gaan varen. Dit voorjaar zijn zij met een groep van 425 personen het water op gegaan en ook vorig weekend is al een kleinere groep aan boord gegaan voor een week op het water. Door een groot aantal schepen tegelijkertijd te huren, kunnen zij met de hele groep als één grote vloot een tocht maken. Vanuit Lelystad zullen zij het IJsselmeer en Markermeer gaan verkennen, maar hoe de route er precies uit gaat zien dat weten zij nog niet.

Samenwerken, leren en een bijzondere kerkdienst

Aan boord werken de groepen niet alleen samen tijdens het zeilen. Deze week aan boord draagt ook bij aan de gemeenschapszin en teambuilding. Aan boord heeft iedere groep een eigen programma en volgen zij lessen. Ook zullen zij tijdens de tocht in één van de havenstadjes een kerk bezoeken voor een bijzondere dienst.

Uniek gezicht

Voor een grote groep als die van de Stader Flotte, zoals de Evangelische Gesamtverband zichzelf noemt, worden volgende week 10 schepen ingezet. Het is dan ook een uniek gezicht als de groep gezamenlijk in de haven ligt. De groep gaat dit jaar op de volgende schepen varen: Deo Volente, Vriendschap, Anna Trijntje, Auwe Neel, Boekanier, Anna van Elburgh, Arbeid Adelt, Antoinette, Esperanza en Summertime.