Grote jongerengroep stapt weer aan boord bij NAUPAR

Op dinsdag 24 maart 1015 is het weer zo ver: de jonge kerkgroep uit Noord Duitsland stapt aan boord van diverse authentieke zeilschepen van NAUPAR. Gedurende zeven dagen lang varen de ruim 630 jongeren verdeeld over 23 zeilschepen over het IJsselmeer en de Waddenzee.

Niet de eerste keer

De grote jongerengroep heeft inmiddels al meer dan vijf keer met NAUPAR gevaren, de laatste vaartocht was in oktober 2014. Elke editie wordt er een groot aantal schepen afgehuurd zodat de volledige groep kan meevaren.

De vaartocht

Tijdens deze unieke vaartocht over het IJsselmeer en de Waddenzee beschikt iedere groep over een eigen programma waarin diverse lessen worden gegeven. Daarnaast gaat de kerkgemeenschap gezamenlijk een kerkdienst bijwonen in de Westerkerk van Enkhuizen. Zo"n grote groep jongeren bij elkaar vormt een mooi plaatje. Ook werken de groepen samen waardoor de gemeenschapzin en teambuilding wordt versterkt. Voor de meevarende jongeren is dit een onvergetelijke ervaring.

De schepen van NAUPAR

Deze editie heeft de groep maar liefst 23 zeilschepen van NAUPAR gehuurd: de Summertime, Antoinette, Hester, Ambiance, Arbeid Adelt, Vrijheid, Johanna Engelina, Avondrood, Anna van Elburgh, Alliantie, Allure, Inspiratie, Eenhoorn, Avanti, Meridiaan, Auwe Neel, Anna Trijntje, Medusa, Vriendschap, Res Nova en de Windbruid. Deze schepen varen dinsdag 24 maart vanuit de Bataviahaven te Lelystad uit als één grote vloot, indrukwekkend om te zien!