Routesuggestie: Harlingen 'Het schoonst juweel der Vriezen’

Harlingen 'Het schoonst juweel der Vriezen’

Zo omschreef dichter en Harlinger arts Simon Stijl deze bijzondere havenstad tweehonderd jaar geleden. Het is niet voor niks dat Harlingen tot een van de meest populaire bestemmingen van de schepen van NAUPAR behoort. Het is de ideale vertrekhaven voor een vaartocht vol avontuur over de Waddenzee. Maar ook het historisch stadscentrum van Harlingen biedt voldoende cultuur, vermaak en sfeer voor een onvergetelijke tijd.

Eigenzinnig en vol historie

In tegenstelling tot de rest van Friesland lijken de Harlingers weinig op te hebben met de Friese taal. Ze voelen zich prettig bij hun eigen dialect of het Nederlands. Een instelling die verklaard kan worden door het feit dat Harlingen sterk afhankelijk was van de handel. De havenstad behoort tot de Friese elfsteden en telt een kleine vijftienduizend inwoners. Harlingen kreeg in 1234 stadsrechten en is daarmee als stad ouder dan bijvoorbeeld Leeuwarden, Dokkum, Franeker of zelfs Amsterdam. Er is geen enkele Europese stad waar u op een vergelijkbaar aantal vierkante meters zoveel met zorg gerestaureerde monumenten vindt. Pakhuizen, patriciërswoningen, grachten en bruggetjes weerspiegelen het rijke handelsverleden van de stad. Genoeg te zien tijdens een stadswandeling, bijvoorbeeld onder leiding van een lokale gids. Bijkomen in Café Nooitgedagt is volgens insiders echt een aanrader!

Harlinger Vlootdag, op en top nautisch

Tijdens de vlootdag 2018 viert Harlingen de start van het vaarseizoen. Op zaterdag 8 april 2018 staat de historische havenstad volledig in het teken van de bruine vloot. Er zijn een nautische markt en braderie, live muziek, oude ambachten om te bekijken, diverse workshops en attracties. De haven ligt vol met klippers, schoeners en tjalken waarvan een aantal ook te bezichtigen is of u zeilt mee op een schip van de Bruine Vloot. Het belooft een uiterst gezellig familie-evenement te worden.

Uw persoonlijke nautische ervaring 

Heeft u de smaak te pakken? Wilt u Harlingen en de omgeving van nog dichterbij beleven? Samen met vrienden of familie de Waddenzee op, schelpen zoeken op het strand van Terschelling, voor anker gaan, droogvallen op het wad en misschien zelfs wadlopen? Het kan allemaal! Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met medewerkers van NAUPAR. Zij helpen u graag bij het samenstellen van een prachtige tocht over de Waddenzee.