Schepen van NAUPAR te zien tijdens Harlinger Vlootdag 2011

Zaterdag 9 april 2011 zal er in Harlingen ter ere van het nieuwe zeilseizoen de Harlinger Vlootdag plaatsvinden. Tijdens de Harlinger Vlootdag zullen onder andere de schepen van NAUPAR toegankelijk zijn voor publiek. Van 11.00 uur tot 17.00 uur kan iedereen de Bruine Vloot van dichtbij bewonderen.

Schepen ontdekken

Tijdens de Harlinger Vlootdag kan men aan boord gaan van de traditionele zeilschepen, die allemaal hun eigen geschiedenis hebben. Ontdek hoe de schepen er van binnen uitzien en stel de schippers al uw vragen over het reilen en zeilen aan boord.

Activiteiten aan boord

Tijdens de Harlinger Vlootdag zal er aan boord van de schepen een hoop te zien zijn. Zo zal een beeldend kunstenaar aan boord zijn werk laten zien en ook een verhalenverteller zal zijn opwachting maken. Ook kan er meegevaren worden op een traditioneel zeilschip. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur vertrekken er diverse traditionele zeilschepen vanaf de Noorderhaven voor een rondvaart van circa een uur op de Waddenzee. Kaartjes kosten € 2,- p.p. voor volwassen en € 1,- p.p. voor kinderen en zijn te koop bij de kraam vóór de schepen aan de Noorderhaven.

Nautische markt

Op het Plankenpad en het Havenplein zal er een nautische markt zijn. Vele nautische bedrijven en zeilvloten, waaronder ook NAUPAR, zullen vertegenwoordigd zijn om alle vragen te beantwoorden. Hier kan ook genoten worden van een lekker hapje en drankje, gezellige muziek en veel theater en kunst. Met leuke spelletjes is er ook aan de kinderen gedacht.