Het groene hart van NAUPAR

Het uitputten van natuurlijke bronnen, het opwarmen van de aarde, zaken die mensen steeds meer bezig houden. We willen onze verantwoordelijkheid nemen; onze CO2 uitstoot beperken en waar dat kan compenseren. Bij NAUPAR hoeft een welverdiende vakantie niet gecompenseerd te worden. Want bij zeilen komen geen chemische processen kijken en worden er geen gassen uitgestoten. Je wordt voortbewogen door de wind. Zeilen is groen.

Windenergie in zijn puurste vorm

Milieubewust op vakantie blijkt makkelijker dan gedacht. Scheep in op één van de zeilschepen van NAUPAR en vaar daarheen waar je zelf zin in hebt. Hijs de zeilen en de wind doet de rest. Want hoe de wind ook staat, gevaren wordt er. Kan de gekozen bestemming niet bereikt worden door de wind? Laat je meevoeren met de wind en ontdek plaatsen die je anders misschien nooit gezien had.

Natuurlijk genieten

Zeilen betekent altijd in contact zijn met de natuur. Rekening houden met alles wat in en rond het water leeft. Alleen al omdat de natuur een groot onderdeel van de beleving van het zeilen is; de meeuwen die achter het schip aanvliegen of zeehonden op een zandbank in de verte. En omdat die natuur zo mooi is, laten de schippers u graag de mooiste stukjes natuur zien, zoals de Friese Meren en het Unesco Wereld Erfgoed de Wadden. NAUPAR is groen, onze schippers zijn groen, groen in hart en nieren.

Green Key keurmerk

Een aantal schippers uit de vloot van NAUPAR doet graag nog wat extra"s voor de natuur en het milieu. Dit doen zij onder andere door te investeren in biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, biologische voedingsmiddelen en milieuvriendelijk apparatuur aan boord. Om deze reden zijn zij beloond met het internationale Green Key keurmerk, een keurmerk voor verblijfsaccommodaties die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wilt u ook eens een groene zeiltocht maken? Bij NAUPAR kunt u zeilen, zolang als u dat wenst. Van en paar uur tot een week of zelfs langer. Maak ook een groen uitje en zeil mee!