Zeilschip de Vrijheid: podium voor Hoornse Haven Concerten

Op zaterdag 2 september 2017 barsten de Hoornse Haven Concerten weer los. De stad organiseert voor het 14e jaar op rij een fantastisch muziekevenement voor jong én oud. Vanaf het zeilschip de Vrijheid worden diverse optredens gegeven.

De Hoornse Haven Concerten

In 2004 zijn de Hoornse Haven Concerten voor het eerst georganiseerd. Dit was op initiatief van de bewoners uit het havengebied; zij wilden de Karperkuilhaven onder de aandacht brengen én jong talent de kans geven om zich te laten zien. Inmiddels is het jaarlijkse event uitgegroeid tot een waar begrip in Hoorn en omstreken; zowel op de kade als op het water worden er ook dit jaar weer veel bezoekers verwacht.

Programma: voor jong en oud

Op zaterdag 2 september komen diverse muzikanten "aan het woord", letterlijk. Dit zijn:

- De Fancy Fiddlers en Muziekschool Boedijn o.l.v. Coosje Wijzenbeek
- Calefax Reed Quintet met Katrien Baerts en Cor Bakker
- Di Gojim

Het strijkersensemble Fancy Fiddles bestaat uit diverse viool- en cellotalenten van tussen de 6 en 19 jaar oud, zij trappen om 16.00 uur af. Om 20.00 uur is het de beurt aan Calefax; een hechte formatie van vijf rietblazers, die bekendstaan als de uitvinders van een nieuw genre (het rietkwintet, red.). Di Gojim sluit de avond tenslotte af. Dit klezmerorkest speelt een mix van volksmuziekstijlen, zigeuner- en Joodse muziek.

De Vrijheid

De Hoornse Haven Concerten worden dit jaar vanaf het dek van de Vrijheid georganiseerd. Het schip meert aan in de Karperkuilhaven en daarvandaan trakteert het schip het publiek met een feestelijk en muzikaal programma. De imposante Vrijheid is waar ze ook komt een bijzondere verschijning, dit zal in de Hoornse haven zeker niet anders zijn!