Als één team van boord tijdens een kerkgroepuitje met drie schepen van NAUPAR

Klantverhaal-Avondrood-700X300

De Hester, Antoinette en Avondrood ontvingen in Kampen de jeugdgroep en hun begeleiders van de protestantse kerkgroep uit het Ruhrgebied. Maar liefst drie dagen zeilen ze met fantastisch weer over het IJsselmeer. Drie dagen is naar de smaak van de jongeren veel te kort, toch beleven ze de tijd van hun leven.

Elk jaar hijst de kerkgroep uit het Roergebied gezamenlijk de zeilen

Al vier jaar rijdt de kerkgroep in hun vrije tijd met de bus naar Kampen, om drie dagen aan boord te stappen van een paar zeilschepen, met als doel elkaar beter te leren kennen. De totale kerkgroep bestaat uit 83 personen. 71 jongeren in de leeftijd van 13 tot 15 jaar en 12 begeleiders. Ze worden aan de kade van Kampen over drie schepen van NAUPAR verdeeld; de Hester, Antoinette en Avondrood.

De jongeren groeien naar elkaar toe tijdens de zeiltrip

“Tijdens een zeilreis leren de jongeren hun grenzen kennen. Er worden nieuwe vriendschappen gesloten. En na drie dagen bij elkaar op een schip met veel onderlinge contacten groeien de jongeren van de kerkgroep uit tot een hechte groep en een geweldig team" vertelt mevrouw Behrend, een van de organisatoren van deze kerkreis. Tijdens het zeilen zijn de groepen over de schepen verdeeld. In de havens kunnen de jongeren van de verschillende schepen elkaar opzoeken en samen de stad verkennen. De jongeren hadden dit jaar het geluk dat het prachtig weer was en ze konden tijdens een stop in Enkhuizen zelfs zwemmen en ontspannen op het strand. Elke dag sluiten we af met een leuke activiteit op elk schip, zoals een muziekavond of een gameavond, waarvoor de jongeren zich in kunnen schrijven.  

Samen koken

Naast het samen zeilen helpen de jongeren ook bij het bereiden van het eten. Op elk schip wordt er gekookt en gegeten. Een aantal ingrediënten, zoals bijvoorbeeld kruiden, worden vanuit thuis meegenomen. De verse producten worden besteld door de groep en aan boord bij de schepen afgeleverd. Elke groep heeft een schema per dag en de taken zijn verdeeld. Op deze momenten gaat er een vlag de mast in, die aangeeft dat er een soort  ‘bezoekverbod’ is tussen de schepen onderling. Het is de bedoeling dat de groep vooral met elkaar op het schip praat.

Bemanning bracht met passie zeilvirus over

Ook de bemanning op de schepen was geweldig, volgens mevrouw Behrend. Met groot enthousiasme leerden ze de groep jongeren zeilen. Ze maakten altijd tijd om vragen te beantwoorden. De tieners kregen een goede uitleg en in plaats van op hun smartphone te staren konden ze ervaren hoe het is om met z’n allen een grote klipper te zeilen. Aan het einde van de dag waren lekker moe. Drie dagen klinkt misschien een beetje kort, maar is voor deze groep jongeren genoeg tijd om tot elkaar te groeien en een hoop plezier te beleven.

Meer informatie over een uitstapje met een groep jongeren aan boord van een zeilschip?

Op zoek naar een uitje waarbij samenwerken, naar elkaar toe groeien en ook nog eens een fantastische tijd met elkaar beleven, samenkomt? Stap aan boord van de schepen van NAUPAR en laat u verrassen. U krijgt verblijf, vermaak en vervoer in een! Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met onze medewerkers. Zij helpen u graag verder en kunnen u veel meer vertellen over alle mogelijkheden met een jeugdgroep aan boord van onze schepen.