Kijk mee met de vogelaars op Pampus

Lelystad, 30 juli 2017 – Op het forteiland Pampus, gelegen in het IJmeer, zijn gedurende het jaar veel verschillende vogels te zien. Vogelaars Engbert van Oort en Dick Jonkers komen hier al jaar en dag om deze vogels te vangen en te "ringen"; ze doen een ring met een uniek identificatienummer om de poot van de vogels, om zo een idee te krijgen over migratie, leeftijd en andere gedragingen. En alle geïnteresseerden kunnen met de twee heren meekijken!

 

Vogels op Pampus

Forteiland Pampus is zeer zuinig op haar cultureel erfgoed en de vele vogels. Elk jaar houden Engbert van Oort en Dick Jonkers de vogelstand bij; ze brengen deze in kaart om verder onderzoek mogelijk te maken. Wat betreft het aanbod aan vogels kunt u onder andere denken aan zwaluwen en aan wilde eenden. Als bezoeker van Pampus is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de vogelaars. Engbert en Dick zullen dit jaar nog op de volgende data aanwezig zijn op Pampus:

- 9 en 23 augustus
- 6 en 20 september
- 4, 18, 20, 25 en 27 oktober

 

Het doel

"Waarom zien we in de zomer andere vogels dan in de winter?" en "Waarom trekken sommige soorten wél weg en andere niet?" Vogelaars Engbert van Oort en Dick Jonkers houden zich met al dit soort vragen bezig en zijn daarom meerdere keren per maand op Pampus te vinden.

 

Over Pampus

Forteiland Pampus is gelegen in het IJmeer en is in 1887 aangelegd om de vaargeul te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee. Vandaag de dag staat dit Rijksmonument op de lijst van UNESCO en jaarlijks komen er zo"n 40.000 bezoekers op af.

Ook eens meekijken met de vogelaars op Pampus? Ga erheen met het bedrijf en/of bezoek het eiland met een eigen schip! De medewerkers van NAUPAR adviseren u graag.