Klantverhaal: Klipper Succes als hotel voor bedrijfsevenement

Voor een meerdaags evenement over realistische trainingen voor hulpverleners scheepten in 17 mensen van FireWare in op de klipper Succes. Ze verbleven vier nachten in de haven van Medemblik met als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl een vaartocht op het IJsselmeer. Een perfecte combinatie van zakelijk gebruik, ontspanning en overnachten.

FireWare, een bedrijf gespecialiseerd in realistische trainingen voor hulpverleners

Om hulpverleners overal ter wereld vakbekwamer te maken kwamen 17 dealers uit acht landen bijeen voor dit vier dagen durende evenement. Het idee voor een schip was ontstaan doordat de organisatie zelf gek is op boten. Het leek hen een goed idee alle faciliteiten ineen te hebben en toch een bijzondere locatie. Dus toen was 1 plus 1 eigenlijk gewoon 2. 

Voordelen van een schip als hotel

Normaal gesproken moet je allerlei aparte zaken regelen voor zo’n meerdaags evenement, met gasten van over de hele wereld. Hotelkamers, vervoer, maaltijden, noem maar op. Hier is het voordeel dat je alles bij elkaar hebt. Aan boord van een mooie nette boot. Bovendien word je ook op een positieve manier aangezet dingen samen te doen, waar je in een hotel nog kan zeggen ‘ik trek me terug op mijn kamer’. Hier worden mensen meer uitgedaagd om samen dingen te doen.

Er moet ook gevaren worden natuurlijk

Uiteraard is de groep ook gaan varen. Wanneer je aan boord van zo’n prachtig schip bent wil je natuurlijk niet alleen maar aan de kade liggen. Het zeilen was een erg leuke ervaring, ook al was het weer een beetje guur. De deelnemers waren erg enthousiast over het schip en de vaartocht.

Oefening met brandsimulatie aan boord van de Succes

FireWare is gespecialiseerd in het in scene zetten van situaties, zodat bijvoorbeeld brandweerlieden en ambulancepersoneel zo realistisch mogelijk kunnen oefenen. Ze vinden het fantastisch dat ze van de schipper ook de Succes mochten gebruiken voor zo’n oefening. Op de website van FireWare staat een filmpje van die oefening.

Wilt u ook eens met uw onderneming, organisatie, of familie een schip als hotel gebruiken? Voor uw eigen evenement of een ander doel? NAUPAR biedt diverse mogelijkheden voor een schip als hotel, onze medewerkers adviseren u graag.