Vier van onze schepen varen mee tijdens Koningsvaart

Bezoek-Koningin-700300

Ter ere van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op dinsdag 30 april maakt het kersverse Koninklijk paar een vaartocht over het Amsterdamse IJ. Wij zijn trots en vereerd dat maar liefst vier van onze schepen behoren tot de kleine driehonderd uitgenodigde schepen die mogen meevaren tijdens deze vaartocht. Tot de gelukkigen behoren de klassieke en charmante Stedemaeght, de imposante topzeilschoener de Vrijheid, de representatieve barkentijn Abel Tasman en de comfortabele klipper Succes. Wij wensen iedereen aan boord heel veel plezier op deze bijzondere vaartocht.

Het vaarprogramma op 30 april

De Koningsvaart start om 19.45 uur bij EYE Film instituut en eindigt rond 21.00 uur bij het Muziekgebouw aan het IJ. Het Koninklijk paar wordt begeleid door een botenparade van diverse vaartuigen, waarmee het evenement een soort Koninklijke versie van Sail wordt. Op de oevers langs de route worden tijdens de Koningsvaart diverse activiteiten georganiseerd. Zo treedt op de kop van het Java-eiland onder andere Armin van Buuren op samen met het Koninklijk Concertgebouworkest.

De Koninklijke geschiedenis van de Stedemaeght

De Koninklijke familie is al een aantal maal aan boord van de Stedemaeght geweest. In 1994 werd het schip door Prins Willem Alexander in gebruikgenomen. Het schip het heeft ook de eer gehad om Koningin Beatrix ter gelegenheid van haar vijfentwintigjarig regeringsjubileum in 2005 aan boord te mogen verwelkomen.