Top 4 leukste uitjes in juli

Lelystad, 3 juli 2017 – De maand juli is net om de hoek komen kijken en dus zijn wij weer razend benieuwd wat deze nieuwe maand ons allemaal te bieden heeft. Van de Westfriese Waterweken (start eind juli) tot de historische Edamse kaasmarkt, de Theaterdag in Lemmer op 22 juli en diverse activiteiten en evenementen in het Zuiderzeemuseum; het belooft een bomvolle, maar leuke maand te worden.

 

1. De Westfriese Waterweken

Van 27 juli tot 10 september vinden de Westfriese Waterwekenplaats. Hiermee viert West-Friesland het bestaan van haar water. West-Friesland heeft al sinds de Middeleeuwen een speciale band met haar water; het feit dat men hier nu kan wonen, is te danken aan de strijd die in die periode tegen het water is gestreden. Geniet van een mooi concert, wandel over een gezellige markt of doe mee met de diverse watersportactiviteiten!

 

2. De Edamse kaasmarkt

De Edamse kaasmarktop het Jan van Nieuwenhuizenplein in Edam wordt tussen 5 juli en 23 augustus iedere woensdag georganiseerd. Net zoals dat vroeger gebeurde, worden de diverse kazen ook tijdens de huidige kaasmarkt met bootjes naar de markt gebracht, om vervolgens via kaasdragers bij de marktkramen te eindigen. Neem een woensdagochtend vrij en ga een stap terug in de tijd!

 

3. Theaterdag in Lemmer

In Lemmer vindt op zaterdag 22 juli de Theaterdagplaats. Deze middag lopen diverse acteurs van 13.30 uur tot 16.00 uur door het centrum van de stad, en spelen ze het stuk "Kopstukken". Als publiek wandelt u van scène naar scène. U kunt zelfs in gesprek gaan met de verschillende karakters!

 

4. Het Zuiderzeemuseum

Van zaterdag 8 juli tot zondag 3 september staat het Zuiderzeemuseumvolledig in het teken van het gezin en familiepret. Deze zomer hanteert het cultuurhistorische museum het thema "Handgemaakt". Terwijl de kids zich verkleden als échte Volendammers, bekijken pa en ma de ambachtsdemonstraties; er is voor iedereen genoeg te doen!

 

En verder…

Maar er is deze maand nog veel meer! Denk bijvoorbeeld aan de

- Van 7 tot 9 juli: Monnickendammer Hardzeildagen
- Op 13, 14 en 15 juli: het unieke familiefestijn "Visserijdagen Bruinisse"
- Op 15 juli: het Zuiderhavendijk Concert in Hoorn; een openluchtconcert dat geheel in het teken staat van (licht) klassieke muziek.