NAUPAR nu ook aangesloten bij HISWA: goed nieuws voor consument

Blog-Collage_HISWA2

Lelystad, 11 september 2017 - Het in Lelystad gevestigde nautische samenwerkingsverband NAUPAR heeft zich aangesloten bij de HISWA. En dat is ook goed nieuws voor consumenten: HISWA is hét keurmerk voor de watersport. Bedrijven die zich willen aansluiten, moeten aantonen dat ze vakkundig en betrouwbaar zijn én zich committeren aan de algemene voorwaarden van de HISWA.

Voor consumenten betekent dit nog meer zekerheid als zij een schip huren via NAUPAR. De algemene HISWA-voorwaarden zijn namelijk opgesteld in samenspraak met de consumentenbond en de ANWB, en daarmee zeer consument-vriendelijk. Bovendien kunnen consumenten bij een geschil nu uitwijken naar een onafhankelijke geschillencommissie en die stap is een stuk kleiner dan de stap naar de kantonrechter.

Goed zorgen voor gasten

"Wij zorgen graag goed voor onze gasten en ons aansluiten bij de HISWA is een manier om nóg beter voor onze gasten te zorgen dan dat we al deden", aldus NAUPAR-directeur Pouwel Slurink. "Bovendien is de HISWA dé brancheorganisatie van de watersport en vanuit het idee "samen staan we sterk", is het prettig om hierbij aangesloten te zijn. Wij kunnen onze kennis delen met andere HISWA-leden en we kunnen evengoed leren van hun expertise."

Zekerheid voor consumenten

NAUPAR onderscheidt zich hiermee van de zeilrederijen die geen lid zijn van de HISWA en die hun gasten niet de voordelen van de brancheorganisatie kunnen bieden. Met name de consument-vriendelijke algemene voorwaarden en de professionaliteit en betrouwbaarheid van de HISWA-leden, is voor consumenten echter een groot goed.