NAUPAR biedt nieuw arrangement: de Duisternistocht

Blog-Sterren2

Lelystad, 4 september 2017 – Meerdaagse zeiltochten zijn steeds gewilder, zowel voor bedrijven als voor vrienden- of familiegroepen. Om aan die behoefte te voldoen, heeft NAUPAR, in samenwerking met de Waddenvereniging, een nieuw en heel bijzonder arrangement ontwikkeld: de Duisternistocht. Een fantastische ervaring op de Waddenzee, de donkerste plek van heel Nederland en daarmee een perfecte bestemming om sterren te kijken.

Tijdens deze unieke tocht zijn er twee gidsen aan boord: een sterrenkundige en een werelderfgoed-gids van de Waddenvereniging. Met veel enthousiasme delen zij hun kennis over de sterren en het heelal, en over het belang van de nacht voor de vele vogels in het Waddengebied.

Zeilen, droogvallen, sterren kijken en een eilandbezoek

Tijdens de tocht naar de Waddenzee begint de pret al: dit prachtige natuurgebied is niet voor niets uitgeroepen tot Werelderfgoed en er is van alles te zien: ontelbare vogels, zeehonden, prachtige luchten, eindeloos veel water en wellicht in de verte al de Waddeneilanden. Met een beetje mazzel kan het schip droogvallen op het wad vlak voor Terschelling en dat voegt zeker een extra dimensie toe aan deze mooie tocht.

Na een nacht in een comfortabele hut op het schip, vaart het gezelschap weer verder, bijvoorbeeld naar Terschelling. Leuk, want daar is heel veel te doen: blokarten, powerkiten, boogschieten, wandelen, fietsen, of gewoon lekker shoppen en een terrasje pakken. De laatste dag van het arrangement is, in overleg met de schipper, zelf in te vullen: nog even blijven op het eiland, de zee op en actief zeilen, het kan allemaal.

Een onvergetelijke ervaring

Kortom, de nieuwe Duisternistocht van NAUPAR is niet alleen vernieuwend en leerzaam, maar ook een onvergetelijke en bijzonder waardevolle beleving. De nachten zijn er stil, donker en intens en overdag kunt u volop genieten van de rijke natuur én van een bezoek aan het mooie en gezellige Terschelling, of een ander Waddeneiland.