NAUPAR blikt terug op vaartocht met kerkgroep 2015

De Duitse kerkgroep is weer terug van een zeer geslaagde vaartocht over het IJsselmeer en Markermeer. Het zeilen, de informatieve lessen en het indrukwekkende kerkbezoek aan de Westerkerk waren de succesfactoren van deze unieke reis.

De kerkgroep

Dit jaar bestond de kerkgroep uit ruim 630 enthousiaste jongeren. Op dinsdag 24 maart zijn de jongeren in Lelystad aan boord gestapt van 23 authentieke zeilschepen, wat niet onopgemerkt is gebleven door diverse regionale kanalen. De kerkgroep uit het noorden van Duitsland heeft inmiddels al meer dan vijf keer met de schepen van NAUPAR gevaren en iedere keer een groot succes.

De Westerkerk

Een hoogtepunt van de reis was het bezoek aan de Westerkerk in Enkhuizen. Op vrijdagochtend 27 maart heeft de groep een circa één uur durende dienst bijgewoond. De Westerkerk is een prachtige vijftien-eeuwse kerk en behoort tot de honderd mooiste rijksmonumenten van Nederland. Na een flinke restauratie tussen 1997 en 2001 is deze historische kerk omgevormd tot een cultureel en maatschappelijk centrum. Van concerten en huwelijksvoltrekkingen, tot aan uitvaarten en exposities. Tegenwoordig is de Westerkerk voor diverse uiteenlopende gelegenheden inzetbaar.

Vlootfeest

Ook dit jaar weer werd het Vlootfeest georganiseerd: op zaterdag 28 maart was er op de diverse schepen van alles te beleven. Tijdens het Vlootfeest wordt er op ieder schip iets voorbereid wat te maken heeft met sport, spel of eten. Dit jaar konden de deelnemers er onder meer voor kiezen om aan boord van de schepen hotdogs te proeven of om mee te doen met het speeddaten.