NAUPAR speelt in op reistrends

Een internationale reisorganisatie heeft op basis van een uitvoerig brononderzoek voorspeld, dat één van de belangrijkste reistrends voor 2012 de rustige, natuurlijke én comfortabele vakantie is. Daarbij is het genieten van een pure ervaring belangrijk. Door het drukke leven dat vele Nederlanders leiden, is vrije tijd schaars geworden. NAUPAR, de samenwerkingsorganisatie van drie zeilrederijen, haakt in op deze trends door het bieden van speciale comfortweekenden en steeds meer schepen met een Green Key keurmerk.

Er is ruimte voor comfort

NAUPAR is van mening, dat hoe meer comfort er tijdens een zeiltocht wordt geboden, des te meer reizigers van hun verblijf genieten. Normaal is er op de meeste schepen per hut plek voor vier tot zes personen, maar met het voordelig comfortabelweekend weg arrangement verblijven mensen slechts met twee personen in een hut.

Een schip is niet alleen een vervoermiddel

Aan boord van de zeilschepen krijgen vakantiegangers alle tijd om te doen wat zij willen, terwijl het schip hen naar de bestemming van hun keuze brengt. Liefhebbers kunnen actief meehelpen, bijvoorbeeld het hijsen van de zeilen en het vasthouden van de touwen en als mensen liever alleen genieten van het zonnetje en het uitzicht, dan kan dat ook. Daarbij maken het diner en de overnachting deel uit van de totale reiservaring. Hiermee speelt NAUPAR al geruime tijd in op de tweede trend; de beleving.

Zeilen is natuurvriendelijk

Zeilen is een natuurvriendelijke manier van vakantie vieren: er wordt namelijk gereisd op de kracht van de wind. Een aantal schippers wil graag iets voor de natuur terug doen. Door het nemen van verschillende milieumaatregelen aan boord ontvingen zij hiervoor een Green Key onderscheiding. De Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toeristische en recreatiebranche en staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer voor het milieu te doen dan wettelijk is bepaald. De hoeveelheid extra"s bepaalt het niveau van de Green Key; Brons, Zilver of Goud.

Een groene zeilreis

Reizigers kunnen zeilen naar een van te voren bepaalde bestemming, maar kunnen zich ook laten leiden door de wind. Dankzij de Green Key zeilreizen van NAUPAR geniet men nog langer van de natuur: door het gebruik van onder andere milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, en waterbesparende kranen en douches aan boord wordt het milieu minder belast. De schepen Boekanier, Albatros, Medusa, Zwarte Valk en Gouwzee hebben inmiddels een Green Key keurmerk en in de komende jaren hopen zich daar nog een aantal schepen bij aan te sluiten.