NAUPAR verwelkomt meer dan 600 jongeren

Lelystad, 3 april 2017 – Binnenkort verwelkomen we bij NAUPAR voor de tiende keer de Evangelische Jugend des Kirchenkreises Wesermünde-Süd. Ieder jaar, aan het begin van het seizoen, komt deze Duitse jongerengroep zeilen op onze authentieke zeilschepen. De groep vaart over het IJsselmeer en ieder jaar is dat opnieuw een belevenis voor de jongeren en hun begeleiders.

Evangelische Jugend des Kirchenkreises Wesermünde-Südkomt ieder jaar terug

De prachtige, wisselende vergezichten zijn zeker een reden om jaar na jaar terug te komen, maar de hoofdreden is het goed geregelde en gezellige verblijf op de schepen van NAUPAR. Bovendien is de vloot van NAUPAR groot genoeg om voldoende schepen te leveren voor een groep van deze omvang.

Een leerzame vaartocht

Voor de jongeren is de vaartocht om allerlei redenen een succes: allereerst is het natuurlijk heel spannend en leuk om met je leeftijdsgenoten naar het buitenland te gaan. Maar de reis is ook leerzaam: de groep onderneemt allerlei activiteiten, zowel aan boord als op de wal. Samenwerken, initiatief nemen, plannen en je groepsgenoten op hun gedrag durven aanspreken; het zijn allemaal vaardigheden die tijdens de tocht als vanzelfsprekend aan bod komen.

De schepen van NAUPAR

Deze editie heeft de groep maar liefst 22 zeilschepen van NAUPAR gehuurd: Hester, Grietje, Admiraal van Kinsbergen, Brandaris, Amalia, Noordster, Ambiance, Arbeid Adelt, Vrijheid, Avondrood, Anna van Elburgh, Alliantie, Allure, Inspiratie,  Avanti, Meridiaan, Auwe Neel, Anna Trijntje, Vriendschap, Res Nova en de Linde.