NAUPAR verwelkomt internationale docenten tijdens Ervaarweekend

Afgelopen weekend organiseerde NAUPAR het Ervaarweekend. Vele Nederlandse en Duitse docenten verzamelden in de haven voor een zeiltocht over het IJsselmeer. Er was veel belangstelling voor dit informatieve maar zeker ook gezellige weekend, waardoor er een vloot van vier schepen koers zette naar Enkhuizen.

Bekijk hier de foto's van het Ervaarweekend.

Zeilen hijsen, gezelligheid en een snufje geschiedenis

Zaterdagochtend druppelden de leraren één voor één binnen en al snel zat de stemming er goed in. Na een warm welkom en korte presentatie was het dan ook al snel tijd voor een ieder om aan boord te gaan van het eigen schip, de handen uit de mouwen te steken en de zeilen te hijsen. Op zaterdagmiddag stond er in Enkhuizen een bezoek aan het Zuiderzeemuseum op het programma en op zondagmiddag werd men rondgeleid over de Bataviawerf in Lelystad. Door op een bijzonder boeiende manier een kijkje te nemen in het leven rondom de vroegere Zuiderzee en voor even in de tijd van de VOC te duiken, werd er ook snufje geschiedenis aan het programma van het Ervaarweekend toegevoegd.

Zelf ervaren aan boord

Door docenten uit binnen- en buitenland mee te laten varen aan boord van één van de vele zeilschepen van NAUPAR, maken zij kennis met deze bijzondere manier van een schoolreis organiseren. Want waar anders vind je een locatie waar gezelligheid zo vanzelfsprekend gecombineerd wordt met teamwork en verschillende soorten lesstof. Zo sluiten niet alleen de vele excursiemogelijkheden rondom het IJsselmeer perfect aan op de geschiedenis- of biologieles. Ook aan boord van het schip valt er veel te leren over onder andere aardrijkskundige en natuurkundige onderwerpen als navigatie en de krachten der elementen.

Voor herhaling vatbaar

Het enthousiasme van de deelnemers, het ongeloof over het comfort van de schepen en de gezelligheid aan boord maakt het een zeer geslaagd weekend. NAUPAR kijkt dan ook met veel plezier terug op het afgelopen Ervaarweekend en hoopt ook in het aankomende jaar weer docenten op deze manier te kunnen laten zien dat zeilen een uitermate geschikt schooluitje is voor de hele klas. Meer informatie over het Ervaarweekend van NAUPAR is te vinden op ervaarweekend.