NAUPAR 'wandelt' trend tegemoet: wandelen en zeilen

Lelystad, 22 juni 2017 – Onderzoek* heeft uitgewezen dat steeds meer mensen wandelen. Met name in de zomervakantie is dit veruit de populairste activiteit. NAUPAR heeft deze trend omgezet tot een nieuw arrangement: Wandelen en zeilen. "Met dit arrangement wordt de zeiltocht gecombineerd met een wandeltocht”, legt Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR, uit. "Men wandelt bijvoorbeeld van Hoorn naar Enkhuizen. Het zeilschip dient als accommodatie en brengt hen weer terug naar Hoorn.”

 

Uitgelicht: de trend "wandelen"

Vorig jaar werd al aangegeven dat de populariteit van de wandeltochten in een opwaartse beweging zat; ruim 10 miljoen Nederlanders namen destijds voor het plezier de benenwagen. Dat aantal is alleen maar verder opgelopen. De meeste wandelaars lopen 10 tot 25 kilometer per dag, bij voorkeur in landelijk gebied. Met name tijdens de zomervakanties blijken deze tochten door de natuur zeer geliefd.

 

Wandelen en zeilen in één arrangement

Met het weekendarrangement ''Wandelen en zeilen" maakt NAUPAR het mogelijk om de zeiltocht te combineren met een mooie wandeltocht. Het schip dient als accommodatie en juist dat maakt het arrangement voor veel wandelaars zo aantrekkelijk. "Men kan tassen en spullen gewoon aan boord van het schip laten liggen en zelf het land op gaan. Eenmaal bij de eindbestemming ligt het schip weer op ze te wachten, op die manier is het dragen van zware wandel(rug)tassen verleden tijd”, aldus Pouwel Slurink.

Wilt u meer weten over het wandelarrangement van NAUPAR? Neem contact op.