Oldtimerdag 2012

Op 17 juni is de Nationale Oldtimerdag. Naast de bijzondere automobielen kunt u tijdens de Nationale Oldtimerdag in de Bataviahaven ook een aantal van onze schepen bezoeken. Liefhebbers van originele voertuigen genieten vast ook van geweldige vaartuigen! Dus hebt u altijd al eens een traditioneel zeilschip van binnen willen bekijken, dan is dit uw kans.

Welkom aan boord

Kom aan boord van de Willem Barentsz en kijk gerust even rond. U bent ook van harte welkom voor een drankje aan de bar. Wilt u graag ook varen? De Stedemaeght vaart drie tochten van ongeveer 1,5 uur. Om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur zijn er afvaarten. Kaartjes zijn te koop in de haven en kosten € 7,50 per persoon.

Jaarlijks evenement op nieuwe locatie

De oldtimerdag is een jaarlijks terugkerend evenement en vindt dit jaar voor het eerst plaats aan de oever van het Markermeer. Het is verhuisd vanuit het Stadscentrum van Lelystad naar deze nieuwe locatie nabij de Bataviahaven, de Batavia Werf, het museum Nieuw Land Erfgoedcentrum en Fashion Outlet Batavia Stad.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Op deze 28ste editie van de Nationale Oldtimerdag vindt u bijzondere automobielen die in de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan de beroemde Mille Miglia. Daarnaast zijn er voertuigen van dusdanige leeftijd, dat ze best zouden mogen nemen aan de jaarlijkse London – Brighton Run. Ten slotte kunt u er nog een wel heel opmerkelijke stoet auto"s bewonderen; het historische gemotoriseerde rouwvervoer. Laat u bijvoorbeeld verbazen over de prachtige Amerikaanse limousine waarin Elvis Presley naar zijn laatste rustplaats op Graceland werd gereden.