Even voorstellen: Joop en zijn klipper de Boekanier

Blog - Auf der Boekanier gibt es immer was zu erleben

Joop is de trotse eigenaar van de Boekanier. Met zijn 33 meter lange klipper, doet hij er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken. Hij is ooit begonnen met zestien kwadraadjes en heeft inmiddels jarenlange ervaring als schipper, in binnen- en buitenland. De thuishaven van de Boekanier is Makkum. Vandaar uit varen ze zo naar het IJsselmeer of de Waddenzee, het favoriete vaargebied van Joop. Waarom? Lees vooral verder.

De specialiteit van de Boekanier is droogvallen op het Wad

“IJsselmeer, Waddenzee. Eigenlijk vaar ik overal waar de gasten heen willen” vertelt Joop als we hem vragen naar zijn favoriete vaargebied. Maar de Wadden zijn toch wel zijn persoonlijke favoriet. “Je hebt er zoveel mogelijkheden om de groep een onvergetelijk avontuur te bezorgen” vervolgt hij bevlogen. Zoals op garnalen vissen tijdens het varen. Na een half uurtje slepen met het net, hebben ze vaak al een aardig maaltje bij elkaar. De garnalen worden gekookt en terwijl de gasten ze zelf pellen maken ze aan boord van de Boekanier een lekker bijpassend sausje. Er gaat niets boven de ervaring van voedsel dat je zelf vangt en het is nog erg lekker ook! Maar het meest bijzondere avontuur is toch wel het droogvallen op een zandbank, samen een barbecue bouwen van gesprokkeld hout en grillen op het Wad met natuurlijk onze speciale satésaus. Echt uniek!“ vult Joop enthousiast aan.

Vele activiteiten aan boord van de Boekanier

Gasten vervelen zich niet gauw aan boord van de Boekanier. Ze kunnen actief meezeilen. Joop geeft tijdens de vaartocht graag uitleg over het schip, navigeren en de gasten kunnen achter het roer staan om zelf te ervaren hoe het is om 33 meter lange klipper te besturen. Maar er is ook tijd voor fun. Op het dek is een groot schaakboord geschilderd, er zijn spelletjes aan boord en muziekinstrumenten. Als het mooi weer is, gooien we het anker uit bij een mooi natuurgebied zoals de Makkumerwaard en gaan we lekker zwemmen. En op woensdag is het natuurlijk pannenkoekendag aan boord van de klipper Boekanier. Terwijl de gasten zich een dagje aan de wal vermaken met allerlei leuke activiteiten trekt Joop zijn speciale kookschort aan en duikt de kombuis in voor een flinke stapel appel- spek en kaaspannenkoeken, die klaar staan als de groep weer aan boord stapt.

Over de klipper Boekanier

De 33 meter lange Klipper Boekanier is een comfortabel schip, met 26 licht ingerichte slaapplaatsen. De leefruimte is sfeervol, aan boord is een tapinstallatie voor gezellige avondjes en in de goed uitgeruste kombuis kunt u heerlijke maaltijden bereiden met de groep. Kortom, de Boekanier is een gezellig schip, waar het u aan niets ontbreekt en u als groep mooie avonturen kunt beleven.

Wilt u ook een keer meevaren met Joop op de Boekanier of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van dit schip? Neem contact op met een van onze medewerkers, zij adviseren u graag.