Open dag Carpe Diem tijdens Vlootdag Monnickendam

Zondag 3 april 2011 vindt van 11.00 uur tot 16.00 uur de Vlootdag in Monnickendam plaats. Tijdens de Vlootdag Monnickendam zet de Carpe Diem, één van de schepen uit de vloot van NAUPAR, haar deuren en luiken open voor publiek.

Kennismaken met de Carpe Diem

De spierwitte tjalk Carpe Diem is in 1901 in de vaart genomen. Na een leven als vrachtschip werd het schip in 1992 gerenoveerd. Sindsdien vaart de Carpe Diem ieder seizoen met gasten over de Nederlandse binnenwateren. Tijdens de open dag kan men zelf een kijkje nemen aan boord. Met een stijlvolle salon en een ruim dek vindt iedereen een ontspannen plek om te genieten van een vaartocht. Gedurende de gehele dag kan men zich aan boord laten fotograferen.

Meevaren op de Carpe Diem

Tijdens haar open dag, zal de Carpe Diem een vaartocht maken.Bezoekers kunnen tijdens deze vaartocht meevaren en het zeilen op een traditioneel zeilschip eens zelf ervaren. Iedereen is uitgenodigd mee te helpen met het hijsen van de zeilen. Lekker rustig aan doen kan ook, er zijn genoeg lekkere plekjes aan dek vanwaar er genoten kan worden van het weer en water. Meevaren is gratis, maar men moetzichwel aanmelden.