Reistip: Batavialand, een van de watericonen langs het Markermeer

Blog Reistip: Batavialand, een van de watericonen langs het Markermeer

Bij de naam Batavia in combinatie met Lelystad denkt u wellicht als eerste aan het winkelwalhalla Bataviastad, maar op een steenworp afstand ervan ligt daar Batavialand. Deze prachtige plek in Nederlands jongste provincie neemt u mee op reis door 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis. U leert over de prehistorie in Flevoland tot aan de waterbeheersing van de toekomst. Het is de plek om intensief te ervaren waar de Nederlanders wereldwijd om bekend staan, hun relatie met het water. Batavialand biedt een rijk aanbod aan activiteiten; u kunt het museum, het Cornelis Lelycentrum en de werf bezoeken.

Verbinding tussen land en water

Nederland is een echt waterland. De polders van Flevoland behoren tot een van de vele watericonen die ons land rijk is. In Batavialand leert u alles over de achtergrond van het nieuwe land en het bijbehorende watermanagement. 7000 jaar geleden was er land, daarna kwam het water en uiteindelijk werd het weer “land gemaakt door mensenhanden”.

Historische scheepsbouw

Het contrast tussen het moderne landschap van de Flevopolder en de schepen uit de Gouden Eeuw kan bijna niet groter zijn, maar maakt een bezoek aan de werf des te indrukwekkender. Op de werf in Batavialand kunt u met eigen ogen ervaren hoe deskundig de Nederlanders waren in het bouwen van schepen die reeds eeuwen geleden de hele wereld over voeren.

Cornelis Lelycentrum

De maritiem archeologische collectie van het Rijk en de archeologische en historische collecties worden beheerd en bestudeerd in het Cornelis Lelycentrum van Batavialand. Met passie wordt de geschiedenis van Flevoland, het Zuiderzeeproject en de Nederlandse traditie van inpoldering en landinrichting onderzocht. Zeker een eigen onderzoek waard!
 
NAUPAR is er trots op Batavialand tot haar buren te mogen rekenen. Combineer een bezoek aan dit watericoon aan het Markermeer met een dagtocht of meerdaagse zeilvakantie over het IJsselmeer om de ervaring met Nederland Waterland compleet te maken. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met een van onze medewerkers en informeer naar de mogelijkheden.