Routesuggestie: bezoek Forteiland Pampus!

Forteiland Pampus wordt al jarenlang door de schepen van NAUPAR bezocht. Of het nu in de vorm van een bedrijfsuitje is, of met een groep vrienden en/of familie aan boord van een eigen schip; het bijzondere eiland is zeer populair. Hier ziet u hoe soldaten vroeger leefden en werkten.

Beleef Forteiland Pampus

Eetzalen, slaapvertrekken, werkruimtes; op Pampus doet u een flinke stap terug in de tijd. Het volledige eiland staat in het teken van het vroegere leven van onze soldaten. En het weidse uitzicht maakt het plaatje compleet. Het monumentale Forteiland ligt voor de kust van Amsterdam en beschikt over 400 jaar oer-Hollandse geschiedenis én avontuur*.

* Bron: website Pampus

Activiteiten en bezienswaardigheden

Op Forteiland Pampus is van alles te doen, te zien en te beleven. Denk bijvoorbeeld aan de interactieve tour genaamd ‘Pampus Xperience’ die u meeneemt op reis door de tijd en de diverse ruimtes in het spectaculaire fort. Leuk voor jong en oud! Of kijk uw ogen uit bij de openluchtfoto-expositie ‘de Stelling’; terwijl u een rondje om het fort loopt, krijgt u de gehele Stelling razendsnel te zien. Om deze expositie te realiseren, hebben twee fotografen van 2012 tot 2014 vanuit een vliegtuig duizenden foto’s gemaakt. Indrukwekkend om te zien! Wel in voor een beetje spanning? Doe dan de blacklight speurtocht en ga op zoek naar onzichtbare letters en geheime tekens in het fort!

Handig om te weten

Vanaf 1 april is Pampus dagelijks geopend van dinsdag tot en met zondag. Op maandag is het ‘eiland’ altijd gesloten. Alle openingstijden vindt u hier. Stiekem wel héél benieuwd? Verken het eiland dan online in 360 graden!

Uw vaartocht naar Forteiland Pampus in 2018 nu alvast vastleggen? Bekijk ons arrangement of doe geheel vrijblijvend een aanvraag en wij informeren u over de mogelijkheden.