Sailing Kids is verkozen tot hét goede doel van de DAME Award Charity

Lelystad, 13 september 2017 – Goed nieuws voor onze schipper Ruud Stam; het door hem opgezette Sailing Kids is verkozen tot hét goede doel van de DAME Award Charity. Deze "prijs" wordt ieder jaar uitgereikt aan een stichting of organisatie die verbonden is aan de watersport en dit jaar is het de beurt aan Sailing Kids én de V.O.K.K.; twee Nederlandse organisaties die er alles aan doen om het leven van jonge, chronisch zieke kinderen – en hun omgeving – te verbeteren.

 

Stichting Sailing Kids

Schipper Ruud Stam heeft stichting Sailing Kids in 2006 opgezet. Deze stichting creëert onvergetelijke vaartochten voor chronisch zieke kinderen. Midden op het water, ver weg van het ziekenhuis en van de andere vervelende zaken die bij hun ziekte horen. Aan boord van de Meridiaan en/of de Vrijheid beleven de kinderen samen met hun familie een bijzondere tijd. Tijdens de vaartochten is er ook een medisch team aan boord, zo blijft het te allen tijde mogelijk om de noodzakelijke zorg te geven.

 

DAME Award Charity

Elk jaar wordt de DAME Design Award georganiseerd en de vele bedrijven en organisaties die aan deze wedstrijd meedoen, betalen voor de registratie en kunnen ook nog een geldbedrag doneren. Deze opbrengst wordt vervolgens geschonken aan een liefdadigheidsorganisatie die verbonden is aan de watersport. En in 2017 gaat de opbrengst naar Sailing Kids en V.O.K.K.! De exacte opbrengst wordt op 14 november bekendgemaakt.

Wilt u, net als NAUPAR, Sailing Kids steunen? Doneer via de website of lees meer over de stichting.