Stade gaat er weer opuit met NAUPAR 2014

De kerkgroep uit onder andere het Duitse Stade stapt komende week in de Bataviahaven weer aan boord op een aantal schepen van NAUPAR. De circa 400 jongeren zijn verdeeld over drie groepen en verspreiden zich op 24 en 27 oktober 2014 over veertien schepen voor een unieke zeiltocht.

Regelmaat

De Stader Flotte, zoals de Evangelische Gesamtverband zichzelf noemt, vaart regelmatig bij NAUPAR. Iedere editie wordt er een groot aantal schepen gehuurd, zodat de hele groep deel kan nemen aan de indrukwekkende vaartocht.

Samenwerking

Tijdens deze week op het water werken de groepen samen waardoor de gemeenschapzin en teambuilding wordt versterkt. Iedere groep beschikt over een eigen programma waarin verschillende lessen worden gevolgd. De vaartochten worden compleet gemaakt door het bezoeken van een kerk in één van de havensteden.

De schepen

Dit keer is er gekozen voor maar liefst veertien schepen van NAUPAR: de Antoinette, Inspiratie, Anna Trijntje, Hester, Boekanier, Vriendschap, Ambiance, Zuiderzon, Deo Volente, Allianti, Avanti, Allure en Meridiaan. Deze schepen zullen gedeeltelijk samen opvaren als één grote vloot over het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee. Indrukwekkend om te zien en voor de meevarende jongeren een onvergetelijke ervaring!