Stichting Sailing Kids bezorgt zieke kinderen topweek op De Vrijheid

Lelystad, 9 augustus 2017 - In augustus zal topzeilschoener De Vrijheid weer uitvaren met aan boord een groep ernstig zieke kinderen. Via Stichting Sailing Kids beleven ze zo een week waarin ze hun dagelijkse zorgen even kunnen vergeten. De Vrijheid is, net als het schip De Meridiaan, helemaal aangepast om de zieke kinderen te bieden wat ze nodig hebben.

 

Stichting Sailing Kids

Stichting Sailing Kids is de enige organisatie in Nederland met meerdaagse zeiltochten voor ernstig en chronisch zieke kinderen samen met hun familie. De deelnemers hoeven hiervoor niets te betalen. Oprichter Ruud Stam maakte elf jaar geleden al bijzondere tochten met "moeilijke jongeren" en terminaal zieke mensen en daar hij haalde veel voldoening uit. Daarom besloot hij, onder het motto "samen ben je sterk", speciaal voor deze doelgroep jaarlijks vaartochten te organiseren. "In het begin ben ik wel een paar keer voor gek verklaard, omdat sponsors afhaakten en ik het gewoon door liet gaan. Maar ik vind: Als je iets wil, moet je het gewoon doen."

 

De Vrijheid en de Meridiaan, multifunctioneel inzetbare schepen

De Vrijheid en de Meridiaan zijn geoptimaliseerd voor deze unieke vaartochten. Ze beschikken over een traplift, speciale wc"s en douches en zijn kindvriendelijk met een volledig gesloten reling. Beide schepen hebben per hut directe stroomvoorziening, waardoor bijvoorbeeld kinderen aan een infuus geen risico lopen als er een storing ontstaat. Bovendien kunnen ze met minimale mankracht maximaal zeilen. Hierdoor zijn ze multifunctioneel inzetbaar, zowel voor dit doel als voor bedrijfsuitjes.

 

Programma

"Het belangrijkste is dat we met deze groepen nagenoeg hetzelfde programma volgen als met een "gewone" groep, vertelt de schipper. Zo bezoeken we de plaatsen aan het IJsselmeer, het museum op Urk en demonstreren de mensen van de KNRM hun reddingsboten. De hulp is altijd fantastisch. Mensen zijn heel erg bereid om zich in te zetten. Je kunt het niet alleen, je moet het met elkaar doen. Met elkaar trek je die kar."

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van De Vrijheidof De Meridiaan? Neem dan contact op met de medewerkers van NAUPAR, zij vertellen u er graag meer over.