Klantverhaal I Teambuilding op de topzeilschoener Grietje

Becker-International-01-700X300

Om elkaar beter te leren kennen én een goede basis voor samenwerking te creëren, huurt het bedrijf Gebr. Beck GmbH uit Duitsland elk jaar voor zijn nieuwe stagiairs en trainers een van de schepen van NAUPAR. Dit jaar zeilde de groep, die uit 24 personen bestond, vier dagen over het IJsselmeer op de driemaster Grietje.

Goede voorbereiding met boodschappenpakket

Elk jaar vinden maar liefst zes VW-bussen, drie uit Tübingen en drie uit Wuppertal, vol werknemers van Gebr. Becker GmbH, hun weg naar Lelystad voor een unieke kennismaking en teambuilding aan boord van een schip. Er is geen vaststaand programma en de groep maakt altijd gebruik van het boodschappenpakket. Hierdoor heeft de heer Hausmann, de organisator van de reis, minder regelwerk en kan hij samen met de andere reizigers genieten van de zeiltrip.

Teambuilding tijdens het zeilen

“Om een goede basis voor samenwerking te creëren is het tijdens deze jaarlijkse excursie vooral belangrijk dat medewerkers elkaar leren kennen, zodat de groep kan groeien,” vertelt de heer Hausmann enthousiast. “Hiervoor is geen programma of workshop nodig, teambuilding gebeurt gewoon vanzelf op een schip,” vult hij aan. Door tijd samen door te brengen en activiteiten samen aan te gaan, leren alle deelnemers elkaar snel en goed kennen. Ook tijdens het relaxen hebben de nieuwe en bestaande werknemers tijd om ideeën uit te wisselen. Daarnaast speelt de bemanning van het schip hierbij ook een belangrijke rol. “De crew was geweldig, ze legde alles uit, beantwoordde alle vragen en de leerlingen mochten zelfs op de brug. Samen met de groep moesten zij bijvoorbeeld toch het schip goed de haven in varen.”

Dagprogramma: zeilen en de stad ontdekken

Natuurlijk bestond de trip niet alleen uit zeilen. De zeilschoener meerde af in de havens van Urk, Hoorn en Enkhuizen, waar de groep alle tijd had om de historische steden te ontdekken. Om de groep op weg te helpen had de heer Hausmann van tevoren een boekje gemaakt met nuttige informatie, tips en bezienswaardigheden van de verschillende steden.

Avondprogramma: gezamenlijk koken en spelletjes

Na het gezellige dagprogramma bereidt de groep samen het avondeten. Ze hebben geen speciale recepten, maar laten zich wel inspireren door het kookboek dat bij het uitgebreide boodschappenpakket zit. De avond werd afgesloten met muziek, gezellige gesprekken en bordspellen. Na een geweldig weekend vol goede ervaringen en leuke activiteiten vertrekt de 24-koppige groep als één team van de zeilschoener Grietje.

Nog een laatste tip voor een groepsreis

“Als de tocht maar een paar dagen duurt, moet je het programma niet te vol plannen,” geeft de heer Hausmann nog als tip mee. “Teambuilding ontstaat automatisch tijdens de tocht. De gezamenlijke momenten tijdens het zeilen, koken en de bordspelletjes creëren al snel een superteam.”

Meer informatie over een bedrijfsuitje?

Wilt u ook een lang weekend weg met uw medewerkers? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij informeren u graag over de vele mogelijkheden voor een geslaagd bedrijfsuitje voor teambuilding, met of zonder boodschappenpakket, aan boord van een van onze schepen.