Terugblik vaartocht klipper Avanti met voormalig volleybalteam

Lelystad, 2 oktober 2017 – Een (voormalig) volleybalteam, bestaand uit extra lange mannen. Gelukkig heeft NAUPAR ook daar de schepen voor. Maak kennis met de Scharneklappers, die begin september een vaartocht ondernamen met zeilschip de Avanti.

 

De Scharneklappers

De Scharneklappers is een voormalig volleybalteam uit Sneek dat in 2014 na 35 jaar is opgeheven en nu nog bestaat als herenclub. Elk jaar gaan ze er in september een weekend gezamenlijk op uit. Dit jaar werd vol enthousiasme besloten te gaan zeilen met één van de schepen van NAUPAR. Bijkomende uitdaging: onder de vijfentwintig deelnemers zijn diverse behoorlijk lange mannen, van boven de twee meter. En die zoeken een bed waar ze in passen en plafonds die niet te laag zijn.

 

De klipper Avanti, ook geschikt voor de langere mens

Het zeilschip Avanti bood uitkomst, ook voor de langste mensen zijn er bedden aanwezig. De inrichting is zowel boven- als benedendeks zeer ruim, wat door deze groep zeilers enorm gewaardeerd werd. In het weekend van 8 september voer het schip uit vanuit Enkhuizen, onder de bezielende leiding van schipper Fedde.

 

Terugblik op de vaartocht

"Het weer was uitstekend, de sfeer geweldig en we zijn van Enkhuizen naar Volendam gevaren", aldus Bert Brands, namens de oud-volleyballers. "Bovendien bleek bij aankomst de Volendammer Kermis in volle gang, dus dat was een onverwacht extra uitstapje."

"Het is ideaal, zo"n vaartocht", vertelt hij verder, "want als je graag actief bezig bent, kun je meehelpen met zeilen en wanneer je liever op je gemak op het dek wil zitten, kan dat ook. Kortom: een aanrader voor iedereen die er eens écht op uit wil!"

Wil je meer weten over de klipper Avanti? Bekijk dan de video op de website van NAUPAR voor een impressie. Contact opnemen met onze medewerkers kan natuurlijk ook altijd.