Tip: verken het Muiderslot in 360 graden!

Altijd al eens een bezoek willen brengen aan het eeuwenoude Muiderslot, maar tot op heden nog nooit gedaan? Dan hebben we goed nieuws: sinds kort is het namelijk mogelijk om dit Middeleeuwse kasteel via virtual reality te beleven! Zet de VR-bril op en u wandelt op uw gemak door het kasteel. Natuurlijk brengen de schepen van NAUPAR u ook in ‘real life’ naar dit in 1296 gebouwde pareltje.

Gooi & Vecht in 360˚

Sinds kort kunt u vrijwel alle hoogtepunten van de Gooi- & Vechtstreek online in 360˚ ervaren. Dit innovatieve project maakt het mogelijk om met een VR-bril op – óf gewoon vanaf de laptop, tablet of smartphone – de historische plaatsen, vele bezienswaardigheden en mooie natuur in 360˚ te aanschouwen. Terwijl u zelf de route bepaalt, vertelt een Nederlandse of Engelse gids u alle ins en outs van het door u gekozen gebied. Een ideale manier om het gebied te verkennen en inspiratie op te doen voor uw volgende dagje weg!

Het Muiderslot

Het in 1296 gebouwde Muiderslot verkeert ook vandaag de dag nog in goede staat; dit komt mede door de restauraties in 1895, 1955 en 1999. Een slotgracht, ophaalbrug, ronde torens… Deze vierkante waterburcht is een ware eyecatcher in het gebied! En ook dit kasteel is via de onlangs gepubliceerde website gewoon vanuit ‘de luie stoel’ te ontdekken.

Met NAUPAR op pad

Het Muiderslot toch liever fysiek bezoeken? Geen probleem, de schepen van NAUPAR varen er regelmatig naartoe. Eenmaal daar kijkt u uw ogen uit; al wandelend door de prachtig ingerichte museumzalen – denk aan de werk-, woon- en slaapkamer van de bekende 17e-eeuwse schrijver en dichter P.C. Hooft – gaat u eeuwen terug in de tijd. Terwijl een gids u alles over de Gouden Eeuw vertelt, verkleden de kids zich als ware jonkvrouw of schildknaap. En er is zelfs een heuse speurtocht mogelijk! Kortom: een bezoek aan het Muiderslot is een ideaal dagje weg. Voor jong én oud! Verken het kasteel van tevoren in 360˚ en u weet wat u kunt verwachten. Onze medewerkers adviseren u graag.