Tripsuggestie: bezoek in augustus de Visdagen in Monnickendam!

Lelystad, 2 augustus 2017 – Half juli zijn de Monnickendammer Visdagen van start gegaan; dit leuke evenement wordt maar liefst zes vrijdagen lang georganiseerd en zal op 18 augustus voor de laatste keer plaatsvinden. Haast u dus op vrijdag 4, 11 of 18 augustus naar het sfeervolle Monnickendam en kom alles te weten over de visrokerij én over diverse andere ambachtelijke beroepen van vroeger!

 

Het ontstaan van de Monnickendammer Visdagen

Monnickendam was in de jaren "60 en "70 zeer welvarend. De belangrijkste handelsvorm van dit gezellige vissersplaatsje aan de Zuiderzee was destijds het visroken. Veel toeristen uit binnen- en buitenland brachten om die reden een bezoek. In 2015 is een groep vrijwilligers opgestaan; om de oude traditie in ere te houden, hebben zij de Monnickendammer Visdagen bedacht. Sinds 2015 wordt het evenement ieder jaar, zes vrijdagen lang, georganiseerd.

 

Breng een bezoek in augustus

De Monnickendammer Visdagen zijn dit jaar nog op 4, 11 en 18 augustus te bezoeken. Van 11.00 uur tot 17.00 uur worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandeling door Monnickendam mét stadsgids, maar ook een heuse visveiling en een optreden van het koor staan op de planning. Het hele programma vindt u online.

Alvast de sfeer proeven? Bekijk de foto"s van eerdere edities. Veel plezier!

De foto is van Anko Stoffels