Tripsuggestie: bezoek de paardenreddingboot-demonstratie op Ameland!

Lelystad, 14 september 2017 – Een tip voor iedereen die zich op 21 oktober op de Waddenzee bevindt óf simpelweg zin heeft in een leuk dagje weg: breng een bezoek aan de paardenreddingboot- demonstratie op Ameland! Tijdens deze demonstratie trekken 10 paarden de reddingsboot over het strand, zo de zee in. Een spectaculair gezicht!

 

Paardenreddingboot demonstratie

De paardenreddingsboot-demonstratie start op 21 oktober vanuit het boothuis bij het maritiem centrum "Abraham Fock". Naast de reddingsbootovergang is een pad aangelegd dat leidt naar een uitkijkplatform; hiervandaan hebben mensen die slecht ter been zijn en/of in een rolstoel zitten een goed uitzicht op de demonstratie. En dát belooft een spectaculair gezicht te worden; 10 grote, sterke paarden die met een donderend geweld over het strand en door de branding de zee in rennen… Bent u er ook bij?

 

Tip: combineer het met een vaartocht!

Het fijne van een bezoek aan Ameland is dat u hier geen aparte veerdienst voor hoeft bij te boeken, de schepen van NAUPAR brengen u er namelijk graag naartoe. Dus; bevindt u zich 21 oktober aan boord van een van onze authentieke zeilschepen? Bespreek dan zeker met de schipper of hij/zij ook een korte stop op Ameland kan maken!

 

UNESCO Werelderfgoed

Zoals bekend is, ligt Ameland in het waddengebied. Sinds juni 2009 behoort dit gebied tot het UNESCO Werelderfgoed. Als je het NAUPAR vraagt is dat zeker niet gek; de Waddenzee is immers een erkend biologisch ecosysteem dat je alleen hier in Nederland vindt. En met deze wereldwijd unieke waarde voldoet het gebied aan de eisen van UNESCO. Iets om trots op te zijn!

Ook benieuwd naar de paardenreddingboot-demonstratie op 21 oktober? Boek nog last minute een schip of ga er op eigen houtje naartoe!

Foto: VVV Ameland