Tripsuggestie: bezoek in augustus de Westfriese Waterweken!

Lelystad, 16 augustus 2017 – Op 27 juli is de 10eeditie van de Westfriese Waterweken van start gegaan. En goed nieuws: dit zomerse evenement is heel augustus nog te bezoeken! Concerten, markten, wateractiviteiten… Verschillende historische dorpen en steden nodigen u uit om West-Friesland te ontdekken!

 

Over de Westfriese Waterweken

Van een unieke theatervoorstelling tot een overheerlijk diner aan de waterkant; tijdens de Westfriese Waterweken staat heel West-Friesland op z"n kop. Er worden talloze activiteiten georganiseerd, zowel voor jong als oud. Reden hiervoor? Het water! In de hele maand augustus "viert" West-Friesland haar water; gezien de geografische ligging aan het IJssel- en Markermeer heeft dit gebied immers al sinds de Middeleeuwen een belangrijke relatie met het water.

 

West-Friesland en haar water

De inwoners van West-Friesland leven onder het NAP. Zonder de strijd die hun voorouders ooit tegen het wassende water hebben gestreden, zouden deze mensen hier nu niet kunnen wonen. Vandaar dat er jaren terug is besloten het water de bewondering en waardering te geven die ze verdient. En wel aan de hand van een volle maand feest!

 

Het programma

Zoals gezegd doen diverse steden en dorpen mee aan de Westfriese Waterweken. Eind juli was het de beurt aan Enkhuizen, 5 augustus was men in Stede Broec en Opmeer en 6 augustus had Drechterland de touwtjes in handen. Verder staan Medemblik (11 – 13 augustus) en Hoorn (7 – 10 september) nog op de planning. Het programma van Medemblik is nagenoeg kosteloos; denk aan een nautische dag met marineschepen, rondvluchten met een historisch watervliegtuig en het hoogtepunt "culinair aan de kade". In Hoorn gooien ze het over een ietwat andere boeg en zijn ze met een spectaculair, muzikaal programma op de proppen gekomen.

Medemblik of Hoorn, waar bent u te vinden? Veel plezier!

De foto is van Westfriese Waterweken