Uitgelicht: Tweeweekse vaartocht op de MD3 met Hongaars gezin

De zomer is bijna ten einde en de schippers van NAUPAR kijken terug op een geslaagd zomerseizoen. Zo had schipper Henk Hortensius van de MD3 in augustus twee weken een Hongaars gezin aan boord. Het gezin wilde de zomervakantie doorbrengen in Nederland, op een bijzondere manier.

En dat is prima gelukt op de stoere, zeewaardige MD3. Voor het gezin deed het schip dienst als een persoonlijke watertaxi, die hen naar de Waddeneilanden bracht en naar de prachtige oude stadjes langs het IJsselmeer en het Markermeer: Stavoren, Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, overal zijn ze aangemeerd. Een dagje Amsterdam mocht natuurlijk ook niet ontbreken en op Texel zijn ze zelfs drie dagen gebleven. Overnachten deden ze ook op de MD3, waar maar liefst zes tweepersoonsbedden aanwezig zijn. En voor een gezin van vier, is dat meer dan genoeg.

Bepaal zelf waar u heen gaat en hoe lang

Schipper Henk heeft het programma voor zijn Hongaarse gasten in nauw overleg met hen samengesteld. Hij heeft goed geluisterd naar hun wensen en kwam er daardoor algauw achter dat het gezin niet zozeer kwam voor een zeilvakantie, maar om stadjes te bezoeken en om hun eigen varende accommodatie te hebben. Een campervakantie had ook gekund, maar een boot was een spannender alternatief. Leuk voor hun twee dochters, die op deze manier met heel veel plezier twee weken door Nederland gereisd hebben.

Hoewel het gezin van alle plaatsen genoot, waren ze vooral gecharmeerd van de tocht over de Waddenzee naar Texel. Maar liefst drie dagen bleven ze daar, waarvan ze één nacht in een B&B op Texel hebben doorgebracht. De andere nachten sliepen ze weer op het hun inmiddels vertrouwde schip.

De MD3, een authentiek schip met twaalf slaapplaatsen

De MD3 is een schokker, een historisch scheepstype, waarvan de naam waarschijnlijk is afgeleid van het eiland Schokland. Het schip is in 1883 gebouwd voor de marine en later nog jaren gebruikt als vissersschip. Tegenwoordig vaart de MD3 met gasten over de Nederlandse wateren, met schipper Henk Hortensius aan het roer. Er zijn twaalf slaapplaatsen en een dagverblijf met keuken. En bovenal is de MD3 knus en authentiek. Een perfecte en originele locatie om de (zomer)vakantie door te brengen!

Wilt u ook eens in een vakantie of weekend met de MD3 Nederland vanaf het water beleven? Neem dan contact op met de medewerkers van NAUPAR, zij vertellen u er graag meer over.