Combineer uw vaartocht met een autorit over de Route Touristique Flevoland!

Heeft u binnenkort een vaartocht gepland staan met als op- of afstaphaven de Bataviahaven, Lelystad? Of rijdt u vaak door de provincie Flevoland en wilt u eens wat anders dan snelweg zien? Goed nieuws! In april is de eerste Route Touristique van heel Nederland geïntroduceerd. En u raadt het vast al; deze ligt in Flevoland! Via deze toeristische route tussen Amsterdam en Emmeloord ontdekt u de provincie op een hele andere manier.

Wat is een Route Touristique?

Een Route Touristique is een route waar men een stuk van de snelweg inruilt voor een toeristische weg; een weg die u langs de mooiste en meest bijzondere trekpleisters van het gebied brengt. Na een paar kilometers komt u vanzelf weer op de snelweg terecht.

De eerste Route Touristique in Nederland

Hoewel de Route Touristique een ├ęcht Frans begrip is, past het idee van zo'n unieke route uitstekend in het Nederlandse Flevoland. Dwars door deze provincie loopt de A6 en langs deze snelweg zijn veel mooie natuurgebieden, bezienswaardigheden en attracties te vinden. Wijk af van de snelweg en ontdek de mooiste plekken van Flevoland! Vanuit Amsterdam komt u langs het Almeerderzand, de Oostvaardersplassen, het gemaal Blocq van Kuffelen en de Lepelaarsplassen. Vanuit Emmeloord zijn onder andere het Belevenissenbos, het Houtribhoekstrand en de Houtribsluizen aan te raden.

De route is in drie talen te rijden: Nederlands, Duits en Engels. Meer informatie vindt u op de website Routetouristique.