Met NAUPAR nu ook overtocht voor dagjesmensen

 Deze zomer vaart de Stedemaeght een veerdienst tussen Lelystad en Hoorn. De kans voor dagjesmensen om zelf eens mee te varen op een traditioneel zeilschip. Het is overigens niet voor het eerst dat NAUPAR een dergelijke veerdienst aanbiedt. Ook aan boord van de Willem Barentsz kan men deze zomer weer een bijzondere oversteek maken tussen Enkhuizen en Urk.

Zeilschip als veerdienst

Het IJsselmeer oversteken is natuurlijk een mooie aanvulling op een dagje erop uit in Nederland te fiets. Maar aan boord van een zeilschip wordt de oversteek een uitje op zich! Tijdens de tocht van Hoorn naar Lelystad wordt er namelijk gezeild, wat betekent dat de zeilen gehesen moeten worden. Iedereen is uitgenodigd aan boord mee te helpen maar lekker ontspannen achteroverleunen en te genieten van de uitzichten en een lekker drankje uit de bar mag natuurlijk ook.

Veerdienst Lelystad-Hoorn

De bark Stedemaeght vaart in juli en augustus 2011 op dinsdag en donderdag tweemaal per dag de veerdienst tussen Lelystad en Hoorn. Het exacte rooster is te vinden op www.naupar.nl/ijsselmeerveerdienst

Veerdienst Enkhuizen-Urk

De topzeilschoener WillemBarentsz vaart sinds twee jaar zomers een bijzonder leuke veerdienst tussen Enkhuizen en Urk. Met veel animo en leuke reacties was het dan ook geen verrassing dat ook dit jaar weer overgevaren kan worden. Van 4 juli tot en met 20 augustus vaart het schip twee diensten per dag. Het complete rooster is te vinden op www.naupar.nl/veerdienst-urk-enkhuizen.