Even voorstellen: Kim en Rianne, de nieuwe schippers van de Grietje!

Tophost Kim en Rianne schip Grietje

Sinds drie februari 2017 is Kim Apers de nieuwe schipper van topzeilschoener de Grietje. Samen met zijn partner Rianne Broekhoven heeft hij dit ruime en gezellig ingerichte zeilschip gekocht. Maar écht nieuw voelt de koop niet aan: "We woonden al sinds februari 2016 aan boord van de Grietje”, vertelt Rianne.

Over Kim en Rianne

Kim en Rianne kennen elkaar al jaren. "We zijn allebei opgegroeid aan het water in Zeeland”, licht Rianne toe. "Kim zeilt al sinds zijn achtste jaar en ik heb het weer van hem geleerd.” Toch is het stel pas relatief kort samen. "We hebben nu ruim een jaar een relatie”, aldus Rianne.

De Grietje gekocht

Niet alleen de relatie, maar ook de intrede aan boord van de Grietje vond zo om en nabij een jaar geleden plaats. "Kim vaart al 7 jaar met de Grietje, eerst als maat en sinds twee jaar als schipper. Zelf wonen we al sinds begin 2016 op het schip en het werd nu eens tijd om een eigen schip te kopen”, licht Rianne toe.

"Hoewel we bij verschillende schepen hebben binnen gekeken, voelde het aan boord van de Grietje gewoon echt goed. Nieuwe gasten zijn altijd erg enthousiast over de leefruimte en de lichte hutten. En daarnaast is het nog een vrij recent schip; alles is pas tien jaar geleden ingetimmerd.” Zo gezegd, zo gedaan en per 3 februari 2017 stond de Grietje op de naam van Kim en Rianne.

Mooiste ervaring

Het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee… Wat Rianne betreft hebben alle drie de vaargebieden zo hun eigen voordelen. "Als ik móést kiezen, zou ik toch voor het IJsselmeer gaan”, zegt ze. "Hier heb je echt de ruimte om te zeilen. Maar ook het zoute water van de Waddenzee heeft zeker zijn charme.”

Vraag je Rianne naar haar mooiste ervaring aan boord van de Grietje? Dan is haar antwoord steevast: "De vaartochten met schoolklassen! Ik vind het prachtig om te zien dat een groep schoolkinderen aan het begin van de week nog amper wat weet en na een paar dagen precies door heeft hoe het allemaal "reilt en zeilt". Een los groepje scholieren wordt in die paar dagen een echt team”, aldus Rianne.

Benieuwd naar de Grietje?

Bekijk de beschikbaarheid van de Grietje of neem contact op met een van de medewerkers voor meer informatie.